Zadar jedini u Hrvatskoj kupio aparat za koji ne pašu testovi na korona virus Zadar jedini u Hrvatskoj kupio aparat za koji ne pašu testovi na korona virus
Početkom tjedna ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, Zoran Škrgatić, kazao je da se ulažu napori kako bi moderan aparat koji imaju mogao... Zadar jedini u Hrvatskoj kupio aparat za koji ne pašu testovi na korona virus

Početkom tjedna ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, Zoran Škrgatić, kazao je da se ulažu napori kako bi moderan aparat koji imaju mogao funkcionirati i testirati veći broj osoba koje su sumnjive na korona virus.

Međutim još uvijek ništa od toga.

Na konferenciji za medije održanoj danas, o tom problemu govorili su dr. sc. Alemka Markotić i ministar Vili Beroš.

“U Hrvatskoj smo sa širenjem punktova uspjeli testirati dosta ljudi, no planiramo da to bude i više. Za sada Hrvatska za one punktove koji su uspostavljeni ima dovoljno reagencija. Jedna iznimka je Zadar, jer za aparat koji oni imaju trenutno nema mogućnosti nabavke testova. Nadamo se da ćemo dodatnim naporima osigurati da i oni budu snabdjeveni ili će se razmotriti opcija da i njima dodijelimo neki drugi aparat – rekla je Markotić.

Ministar Beroš se nadovezao:

“Ispričavam se jer sam neki dan rekao zadarskom gradonačelniku da će reagencije biti poslane, no ispostavilo se da aparat nije kompatibilan s testovima.”

Škrgatić 800x415

Zoran Škrgatić: Trudimo se nabaviti testove, ali došlo je do zastoja

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.