ZADAR: Otvoren ‘Centar za život’ u župi Bezgrešnog začeća BDM na Puntamici

‘Centar za život’ u Zadru svečano je otvoren i blagoslovljen u nedjelju, 7. veljače na Dan života. Centar se nalazi u prostoru pastoralnog centra župe Bezgrešnog začeća BDM na Puntamici u Zadru, a nakon nedjeljne mise blagoslovio ga je don Igor Ikić, župnik Puntamike.

Centar za život, treći takav centar u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Splita, plod je rada udruge ‘Hrvatska za život’ i ured je inicijative ’40 dana za život’ koja u Hrvatskoj djeluje zadnjih sedam godina. Prostor za Centar svojom raspoloživošću i pastirskom pažnjom ustupio je don Igor, želeći podržavati razvoj kulture života od začeća djeteta.

Djelovanje Centra nakon dviju nedjeljnih misa u puntamiškoj župnoj crkvi predstavila je Marija Šošić, koordinatorica inicijative ’40 dana za život’ za Dalmaciju i voditeljica Centra za život u Splitu.

Centar će biti savjetovalište za trudnice u kojemu će svima koji dođu po savjet i konkretnu pomoć na raspolaganju biti razni stručnjaci: psiholozi, psihoterapeuti, psihijatri, svećenici, ginekolozi, odvjetnici i socijalni radnici te volonteri inicijative ’40 dana za život’. U Centru će se provoditi razni programi te inicijative kao podrška trudnicama i rodiljama, majkama, očevima i djeci od začeća djeteta i njegove najranije dobi.

Ines Grbić/Zadarska nadbiskupija