Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj vrijedan 5,5 milijuna kuna Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj vrijedan 5,5 milijuna kuna
Zadarska Opća bolnica od danas je bogatija za novi CT uređaj vrijedan 5 i pol milijuna kuna. Kupilo ga je Ministarstvo zdravlja sredstvima iz... Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj vrijedan 5,5 milijuna kuna

Zadarska Opća bolnica od danas je bogatija za novi CT uređaj vrijedan 5 i pol milijuna kuna. Kupilo ga je Ministarstvo zdravlja sredstvima iz EU fondova. Ovo je prvi put da je resorno ministarstvo osiguralo sredstva za kupnju uređaja za potrebe zadarske bolnice.

Riječ je o jednom od 13 novih uređaja za kompjutorsku tomografiju, a ukupna vrijednost tih uređaja procijenjena je na 67 milijuna kuna.

„Bolnica se do sada opremala zahvaljujući trudu lokalne samouprave i sredstvima gospodarstvenika sa zadarskog područja“, istaknuo je na prigodnoj svečanosti, ministar zdravlja Dario Nakić:

„Bez obzira na okolnosti uvijek su se pronalazili načini i sredstva kako podići kvalitetu življenja u sredini u kojoj živimo na taj način dajući važnost zdravstvu. Tek sada prolazeći cijelom Hrvatskom vidio sam kako su poražavajuće slike u onim mjestima gdje lokalna zajednica nije vodila brigu o ustanovama koje su bile u njezinom vlasništvu“ – izjavio je ministar.

„Kao predstavnik osnivača zahvaljujem Ministarstvu zdravlja na nesebičnoj pomoći. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti biti što više financijeri, a što manje korisnici usluga naše Opće bolnice“, rekao je župan Stipe Zrilić i dodao kako je Zadarska županija kao osnivač ponosna što su, usprkos teškoj financijskoj situaciji u zdravstvu, naše zdravstvene ustanove izuzetno kvalitetno tehnički opremljene te su ekipirane vrhunskim kadrom. „Vjerujemo da je sve to i posljedica kvalitetne raspodjele sredstava koja se ulažu u opremanje postojećih i izgradnju novih zdravstvenih ustanova, ali i kvalitetnog i partnerskog odnosa između svih razina vlasti te rukovoditelja zdravstvenih ustanova.“, istaknuo je župan i dodao kako će ovaj uređaj dodatno povećati kvalitetu zdravstvene usluge u našoj županiji , ali i šire.

Na današnjoj svečanosti u zadarskoj Općoj bolnici nazočni su bili ministar turizma Anton Kliman, ministar vanjskih poslova Miro Kovač, te ministar branitelja Tomo Medved.

Ct bolnica nakic -800x446