USPJEH ZADARSKIH POLICAJACA Zaustavili kombi njemačkih tablica i zaplijenili više od kilograma kokaina

Glasnogovornik PU zadarske, Elis Žodan, u svom redovnom priopćenju, objavio je kako je policija u Zadru zaplijenila veću količinu droge.

Tim povodom u prostorijama Policijske uprave zadarske, održana je izvanredna konferencija za novinare povodom zaplijene 1112 grama kokaina. Na konferenciji su nazočili načelnik Policijske uprave zadarske Neven Paškalin i voditelj Službe kriminalističke policije Tomislav Kristić koji su brojnim novinarima prezentirali tijek kriminalističkog istraživanja.

U svom izlaganju voditelj Kristić je novinarima ispričao kako su, u srijedu, oko 21 sat, na auto-cesti A1, u smjeru juga, na odmorištu Nadin, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, u suradnji s policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga PU zadarske, prilikom kontrole prometa, zaustavili kombi Renault, njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin, a u kojem se nalazilo šest putnika.

Prilikom kontrole vozača, vozila i putnika, službeni policijski pas za detekciju droga je reagirao na prisutnost droge u vozilu radi čega je vozač s vozilom isključen iz prometa te prevezen u krug policijske uprave radi kriminalističkog istraživanja.

Tijekom istraživanja, u pretrazi kombija, u prostoru poda kabine između sjedišta vozača i suvozača, policijski službenici pronašli su paket kokaina oblijepljen ljepljivom trakom.

Od vozača je oduzeta pronađena droga, ljepljiva traka koja je također pronađena u kabini, kao i više od 10 000 eura koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Nakon provedenog istraživanja 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 

Foto: PU zadarska