Zadarske atletičarke osvojile 5 odličja na Božićnom mitingu u Makarskoj

Natali Barišić, Lukrecija Krstičević i Ariana Tabak okitile bor AK Alojzije Stepinac novim odličjima


U Makarskoj je u nedjelju 18. prosinca održan atletski Božićni miting – Makarska 2022 na kojem su nastupile i tri atletičarke AK Alojzije Stepinac iz Zadra.

U posljednjem nastupu u konkurenciji mlađih kadetkinja Ariana Tabak (2009.) je u bacanju vortexa potvrdila odlične rezultate koje je ostvarivala cijele sezone te najdužim hicem od 55.70 metara osvojila zlatnu medalju.

Zanimljivo je da je imala tri najbolja hica natjecanja računajući mušku i žensku konkurenciju čime je opravdala visoki rejting na službenim ljestvicama Hrvatskog atletskog saveza, završivši sezona na trećem mjestu u državi.

Posljednje nastupe u kategoriji limačica imala je talentirana Natali Barišić koja od 1. siječnja postaje mlađa kadetkinja. Barišić (2011. godište) je u bacanju votrexa bila srebrna, u utrci na 100 metara brončana s osobnim rekordom (14.33) te u skoku i dalj također brončana (4.19). Srebro joj je pobjeglo za tri, a zlato za 10 centimetara.

Svoju zaljubljenost u trčanje iz dana u dan sjajnim rezultatima pokazuje i mlađa juniorka Lukrecija Krstičević. Ona je u subotu osvojila zlatno odličje u seniorskoj konkurenciji na Memorijalnoj utrci Pero Mazija (5 km), da bi u nedjelju u Makarskoj bila srebrna na 400 metara (1:03.39) te šesta u sprinterskoj utrci na 100 metara. Lukrecija je na ljestvicama HAS-a sezonu okončala na četvrtom mjestu u dvije discipline, na 5000 m i na 2000 m sa zaprekama.

Iz AK Alojzije Stepinac su za 23. prosinca najavili dodjelu priznanja najboljim atletičarima kluba u 2022. godini čime će biti stavljena točka na jednu i otvoreno poglavlje nove sezone.