ZADARSKE TRGOVKINJE: Vrlo često zažmirimo kad bakice kradu hranu

Žene zaposlene u zadarskim trgovinama i samoposlugama nerijetko se nađu u neugodnim situacijama – kada uhvate nekoga da krade hranu, a letimičnim pogledom zaključe da to čini jer nema čime kupiti.

Zaposlenica trgovine Sonik d.o.o., ispričala nam je kako se zna dogoditi da ona i kolegice vide krađu i jednostavno se ponašaju kao da ništa nisu primijetile.

“Ima tu jedna bakica koja redovno dolazi u dućan. Jednom sam je uhvatila da u torbicu stavlja vreću sa sitnom tjesteninom za juhu. U trenutku sam pomislila zaustaviti je, ali onda sam odustala. Nije ona to ukrala jer je kradljivica nego jer nema.” – kaže nam trgovkinja dodajući kako je kasnije sama podmirila račun za tu tjesteninu.

Tu istu gospođu uhvatila je jednom kako krade limenku sardine u ulju. Ni tada nije reagirala. Ispričala je to kolegicama, pa su i one obratite pažnju na nju.

“Ne krade uvijek. Vjerojatno to radi kad joj ponestane novca pred kraj mjeseca. Tužno je to vidjeti.  Stegne me u prsima kad vidim. – kazala nam je trgovkinja čije podatke na njen zahtjev nećemo objaviti.

Slično nam je ispričala jedna trgovkinja u Konzumu.

Ona je primijetila jednu baku kako kupi piletinu ili neko već spremljeno meso, ali umjesto da s njim ide na blagajnu, ona ga na brzinu pojede šetajući između polica trgovačkog centra.

“Teško nam je to vidjeti. Onda se pravim da nisam primjetila jer želim ostaviti toj baki barem mrvu dostojanstva. Ne želim je poniziti tako što ću je uhvatiti gdje na brzinu guta pečeni komadić mesa.” – kaže nam trgovkinja iz Konzuma.

Svačega se, kaže, nagledaju i nije im lako, ali u svemu tome nastoje postupiti ljudski, iako na vlastitu štetu jer poslodavci ne toleriraju manjkove.