ZADARSKI DETEKTIV SJENA Otkriva preljube, lažna bolovanja, krađe i prevare

Lažna bolovanja su dugi niz godina bila velik trošak poslodavcima, preljubi su razlog brojnih razvoda, povreda poslovnih odnosa uništava tvrtke… Sve su to situacije koje uzrokuju štetu, bilo u poslovnom, bilo u osobnom životu pa raste i potreba da se u slučaj umiješa privatni detektiv. Unatrag nekoliko godina, detektivi su zadarska stvarnost.

Već gotovo sedam godina, ako ste u prijestupu, Zadrom ne hodate bez nadzora. Ne, nisu u pitanju nadzorne kamere već detektiv Sjena. Riječ je o jedinom registriranom privatnom detektivu od Rijeke do Splita kojeg tvrtke i pojedinci angažiraju za razne poslove praćenja; korporativne prevare, preljube, krađe putem interneta. Sve to prati sjena matematičara i fizičara, bivšeg policajca, a sada detektiva Vinka Grgića koji ističe kako primarno tržište nisu ljubavni jadi klijenata, već suradnja s tvrtkama:

Direktori, svi koji participiraju u dijelu vlasništva, profil tih ljudi, s kim su surađivali, u kakvim su poslovnim odnosima ostali s bivšim partnerima, istraga bolovanja, lažno prijavljena prebivališta… Jer ljudi imate, prijavljuju se prebivališta na području posebne državne skrbi, a žive u Zadru.

Na rješavanje ljubavnih jada svojih klijenata otpada svega 15 do 20% slučajeva, ističe Grgić, ali kao najdraži slučaj izdvaja jedan upravo s tog područja. Poslovni čovjek ga je nagradio jer je dokazao da ga supruga ne vara:

Dogovorili smo posao, on je bio na putu. Šest-sedam dana istraga je trajala onoga što je naručio. Kada je dobio izvješće, on je toliko bio zadovoljan s izvješćem da nas je još i nagradio i dao nam je bonus. A u biti, gospođa je odlazila na kavu s prijateljicama, na pedikuru, na manikuru, kod frizera…

Svaka priča ne mora imati ovakav, sretan završetak. Stoga, budite na oprezu jer nikad ne znate kada će se pored vaše sjene, pojaviti i ona detektiva Sjene.

Izvor: HRT RADIO ZADAR