Zadarski HDZ osudio napad na Danijela Radetu; Protivimo se nasilju i prijetnjama

Zadarski HDZ oglasio se kratkim priopćenjem u kojem se izražava podrška predsjedniku Gradskog odbora SDP-a Danijelu Radeti, koji je policiji prijavio da je verbalno napadnut ispred malodobnog djeteta na igralištu, a kasnije i fizički na svom radnom mjestu.
“Najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja i prijetnji. Nedopustivo je da se razlike u političkim stavovima i svjetonazorima rješavaju nasiljem. Stoga ovim putem izražavamo podršku predsjedniku SDP Zadar Danielu Radeti i vjerujemo kako su ovakvi slučajevi iznimka koje će uspješno riješiti nadležne institucije.” – poručili su.

Podsjetimo, policija je danas privela osobu osumnjičenu za verbalni napad na Radetu. Evo što su poručili iz PU zadarske:

“Sumnja se kako je 43-godišnji hrvatski državljanin sredinom mjeseca studenog 2023.godine u Zadru, na predjelu Ravnica, prišao oštećenom koji se nalazio u društvu malodobnog člana obitelji, te mu uputio ozbiljne prijetnje, koje su kod njega izazvale strah i bojazan za vlastiti život i obitelj.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijetnje dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.”