Zadarski policajci odali počast kolegi Sveti Denoni – 28. obljetnica smrti

PU zadarska obilježila je 28. obljetnicu pogibije pokojnog kolege Svete Denone, koji se svoj mladi život utkao u temelje stvaranja hrvatske države. Kao pripadnik Specijalne jedinice policije “Poskoci” poginuo je dana 23. svibnja 1992.godine u Zadru, u krugu centra Franko Lisica, dok je obavljao službeni zadatak.
Pokojni Sveto Denona (1969) obavljao je različite policijske poslove i aktivno  sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske.

U trajno sjećanje i u spomen na njegovu  hrabrost, načelnik PU zadarske, Anton Dražina, položio je lovorov vijenac i zapalio svijeću ispred spomen obilježja SJP “Poskoci”.

Uz nazočnost članova obitelji poginulih, članova udruge SJP „Poskoci“ te izaslanstva PU zadarske, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće na mjestu pogibije – u Spomen sobi u PC „Franko Lisica“, kao i na grobu pokojnika na Gradskom groblju Zadar.
Njegovi suborci su se sa zahvalnošću prisjetili pokojnog Svete, njegovog doprinosa stvaranju slobodne Hrvatske te su se obvezali očuvati trajan spomen na njega i njegovu žrtvu.