Zadarski zbor Zoranić održao koncert u Milanu Zadarski zbor Zoranić održao koncert u Milanu
Izborom iz bogatog glazbenog repertoara, u nedjelju, 6. listopada 2019. Zbor Hrvatskog pjevačko glazbenog društva “Zoranić” predstavio se na cjelovečernjem koncertu u Parrocchia di... Zadarski zbor Zoranić održao koncert u Milanu

Izborom iz bogatog glazbenog repertoara, u nedjelju, 6. listopada 2019. Zbor Hrvatskog pjevačko glazbenog društva “Zoranić” predstavio se na cjelovečernjem koncertu u Parrocchia di S. Francesca Romana u samom centru Milana.

Bila je ovo izuzetna prilika da se ovaj zadarski zbor predstavi tamošnjoj publici vlastitim koncertom sastavljenim od sakralne i svjetovne glazbe uz klavirsku pratnju Ivana Štorića, a sve pod dirigentskom palicom Tomislava Košte.

Na “Zoranićevom” koncertu uživala je talijanska publika, ali i Zadrani, kao i Hrvati, koji žive u tom gradu. Gostovanje i koncert “Zoranića” u Milanu dogodio se zahvaljujući upravo Zadranima i bio je vrlo uspješan, obzirom na reakcije publike koja je ponajviše reagirala na izbor dalmatinskih skladbi. Gledatelji su dugotrajnim pljeskom popratili nastup Zadrana, pa je uslijedio i bis.

Ovo je još jedno u nizu uspješnih inozemnih gostovanja “zoranićevaca” kao i promocija Zadra i Hrvatske.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.