Zadarskim obrtnicima podijeljena priznanja za najljepše uređene izloge Zadarskim obrtnicima podijeljena priznanja za najljepše uređene izloge
Završnica izbora najljepše uređenog izloga u sklopu manifestacije “Đir po gradu”, među trgovinama, radnjama i ugostiteljskim objektima na Poluotoku, bilo je i uručenje priznanja... Zadarskim obrtnicima podijeljena priznanja za najljepše uređene izloge


Završnica izbora najljepše uređenog izloga u sklopu manifestacije “Đir po gradu”, među trgovinama, radnjama i ugostiteljskim objektima na Poluotoku, bilo je i uručenje priznanja najboljima.
Naime, prvo mjesto pripalo je Zadranima dobro poznatom Postolarskom obrtu Matešić u Varoši, u Kovačkoj ulici. Mali, ali zanimljiv izlog ovog obrta, kojeg drže već mnoge generacije jedne obitelji, uređen je – cipelama. Ali ne bilo kakvim. Naime, vlasnici su prikupili razne „verzije“ obuće, pa tako ima privjesaka za ključeve, šalica, ukrasa, čaša…, a sve je to bilo dodatno osvježeno i prigodnim blagdanskim detaljima.
Svoj izlog skromno i decentno uredio je i poznati zadarski urar Ivica Čulina u Ulici Braće Vranjanina, kojem je u ovom izboru pripalo drugo mjesto. Izlog ovog urarskog obrta privlačio je pažnju upravo zbog svoje jednostavnosti. Vlasnik obrta Čulina ugodno je bio iznenađen ovim izborom i razveselio se jer se ovaj obrt nalazi u vlasništvu generacija te obitelji.
Priznanja za treće mjesto u ovom izboru dobili su i dućan Jessica Rabbit u Varoši, kao i slastičarnica Coffee & Cake, također u Ulici Braće Vranjanina.
Ono što je bilo uočljivo jest da su se zadarski obrtnici zaista potrudili i da je svatko na svoj način uredio izlog, što nije ostalo nezapaženo.

Urar Ivica Čulina