Zadarskim studentima četiri medalje na međunarodnom turniru u Rimu Zadarskim studentima četiri medalje na međunarodnom turniru u Rimu
Sportske ekipe Sveučilišta u Zadru nose lijepa iskustva iz Rima gdje su u proteklih pet dana sudjelovali na jednom od najvećih studentskih turnira na... Zadarskim studentima četiri medalje na međunarodnom turniru u Rimu

Sportske ekipe Sveučilišta u Zadru nose lijepa iskustva iz Rima gdje su u proteklih pet dana sudjelovali na jednom od najvećih studentskih turnira na svijetu pod nazivom “6th World InterUniversities Championships” na kojem je nastupilo 224 ekipe u 10 sportova i preko 2000 sportaša iz 13 država.

U izrazitoj velikoj i jako konkurenciji vraćaju se u Zadar sa četiri osvojene medalje. Plivačica Ana Burazer osvojila je dvije srebrne medalje i jednu brončanu, dok je muška košarkaška momčad osvojila srebrnu medalju. Vito Barbaroša pritom je proglašen za najboljeg igrača (MVP) turnira. Muška i ženska odbojkaška ekipa, muška futsal ekipa te ekipa badmintona osvojili su peto mjesto.

Sve ekipe su pokazale visoku razinu kvalitete, neki su zaustavljeni na putu do medalje u dramatičnim produžetcima.  Svojim ponašanjem, pristupom i ostvarenim rezultatima na pravi način su promovirali kako Sveučilište u Zadru, tako i grad Zadar i državu Hrvatsku. Zajedništvo i jedinstvo koje je vladalo među njima pogotovo tijekom utakmica gdje su jedni drugima davali gromoglasnu podršku je nešto posebno, emocije koje se mogu doživjeti samo u sportu. Imali su prilike u Rimu družiti se i upoznati kolege sportaše sa ostalih svjetskih sveučilišta te razmijeniti iskustva s njima. Također, obišli su i upoznali su se sa kulturnim i povijesnim znamenitostima grada Rima.

Sastavi sportskih ekipa Sveučilišta u Zadru koji su sudjelovali u Rimu:

Košarka (m): Duje Mavra, Gabrijel Majica, Niko Manojlović, Vito Barbaroša, Pave Dunatov, Dino Ninčević, Karlo Kovačević, Luka Smoljan i David Begić. Trener: Tonći Jerak.

Odbojka (ž): Manuela Miklaj, Nika Tomašević, Simona Nikpalj, Laura Gnjatović, Katarina Kelava, Maria Blajić, Manuela Pedić i Daniela Urešova. Trener: Marko Surać.

Odbojka (m): Domagoj Pernjak, Rajko Marinović, Lovre Babić, Karlo Mičić, Marko Režić, Ante Barišić, Patrik Maruna i Đuka Damjanović. Trener: Marko Surać.

Futsal (m): Renato Nović, Dino Škibola, Josip Baždarić, Stefan Vulić, Rikardo Malbašić, Filip Babović, Dino Parać i Toni Fistonić. Trenerica: Bruna Petani.

Badminton (m, ž): Mia Čerjan, Nikolina Kabiček, Petra Maričić i Karlo Buterin. Trenerica: Gordana Ivković.

Plivanje (ž): Ana Burazer i Nika Pancirov. Trenerica: Dajana Jašić.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.