Zadrani ljuti na župana: Odakle mu pravo dirati maske za medicinsko osoblje? Zadrani ljuti na župana: Odakle mu pravo dirati maske za medicinsko osoblje?
Medicinska zaštitna oprema koju su Zadarskoj županiji iz NR Kine uputili prijateljska Provincija Hainan i tvrtka China Aoyuan Group pristigla je u Zadar. U... Zadrani ljuti na župana: Odakle mu pravo dirati maske za medicinsko osoblje?

Medicinska zaštitna oprema koju su Zadarskoj županiji iz NR Kine uputili prijateljska Provincija Hainan i tvrtka China Aoyuan Group pristigla je u Zadar.

U pošiljci namijenjenoj Zadarskoj županiji prijatelji iz Kine su dostavili medicinski materijal, zaštitne maske i odijela.

Donirana oprema već se dostavlja zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i nemoćne te obiteljskim domovima diljem Zadarske županije.

Vijest o tome objavljena je na službenoj stranici Zadarske županije.

Iako je ovo lijepa vijest, građane su jako razljutile fotografije na kojima župan Božidar Longin prekopava po paketima i dira zaštitnu opremu bez da pri tome koristi rukavice, a ni na licu nije imao masku.

“Neprihvatljivo je takvo, vrlo neodgovorno, ponašanje župana Božidara Longina. Bez maske i rukavica “čeprka” po paketima, možda je i kašljao prema opremi, pa će je onda proslijediti medicinskim sestrama i liječnicima, te domovima za starije i nemoćne osobe. Njegov primjer slijede i ostali u prostoriji. Apeliram da se ta oprema izuzme i da se ne prosljeđuje. Neka je župan nosi doma i koristi on i članovi njegove obitelji.” – kazao je za portal Kalelarga info naš sugrađanin Šime Milić kojega su ovi prizori razljutili.

sime milic-800x587

Šime Milić: Župan nije trebao bez maske i rukavica čeprkati po paketima sa zaštitnom opremom!