ZADRANI SLAVILI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU KUHARA Šime Vučetić najbolji hrvatski kuhar!

Zadranin Šime Vučetić novi je državni prvak Hrvatske u kuharstvu. Vučetić, koji je porijeklom s Vira, titulom novog državnog prvaka okitio se u Varaždinskim toplicama, u hotelu Minerva, gdje se održalo Državno prvenstvo kuhara u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva. U sklopu programa održano je i natjecanje slastičara te Kamelija kup, koji s Državnim prvenstvom kuhara čine najznačajnije manifestacije kulinarske struke.

U ukupnom poretku na Državnom prvenstvu kuhara, iza Šime plasirali su se Marko Martinec iz Falkensteiner Borik hotela u Zadru i Željko Bešenić iz hotela Minerva u Varaždinskim toplicama. Ove godine, na prvenstvu kuhari su se natjecali u 11 različitih kategorija, od kojih većina ima i nekoliko potkategorija.

U borbi za titulu državnog prvaka bila je obaveza sudjelovanja u prve tri kategorije (hladno jelo, toplo jelo i mistery box), u kojima su kuhari pripremili 13 različitih jela u dva dana. Za prestižni naslov borilo se se 7 kuhara. Koliko je natjecanje zahtjevno najbolje dokazuje činjenica da dvoje kuhara nije uspjelo ući u konačni zbroj ocjena za sve tri kategorije. Šime Vučetić, nadmoćno je slavio u sve tri kategorije i uvjerljivim rezultatima postao državni kuharski prvak za 2015. godinu.

Učenice Tea Šprem i Mihaela Vuković iz Srednje strukovne škole Vinkovci pobjednile su na jubilarnom 10. Kamelija kupu u kategoriji kuhara, a najbolja mlada slastičarka je Valentina Bošnjak također iz škole iz Vinkovaca. Tei i Mihaeli mentor je bilo Mario Janocik, a Valentinu je za natjecanje pripremala Ružica Šošić.

IMG_0297 IMG_1548 IMG_1657 IMG_2234 IMG_2257 IMG_9391