Zadrani u Novu godinu ulaze uz Black Coffee, Kanellu, Rockatansky, Iću i Jolu

Novu 2024. godinu Zadrani će na otvorenom dočekati na dvije lokacije – Narodnom trgu i Trgu Petra Zoranića

Na adventskom trgu već danima traje novogodišnja atmosfera, za što su zaslužni brojni glazbenici i bogata ponuda jela i pića na blagdanskim kućicama. „Zagrijavanje“ za doček kreće već u jutarnjim satima, kada će koncert uživo održati zadarsko-splitski jazz sastav Black Coffee. Dugogodišnjem trojcu glazbenika okupljenih u bendu Renatu Švoriniću, Ivanu Iviću i Jadranu Dučiću Čići prošle godine pridružila se pjevačica Danijela Prpić, donoseći svježinu i vrhunsku interpretaciju jazz standarda i autorskih pjesama grupe. U opuštenoj atmosferi Black Coffee će Zadrane pripremiti za poslijepodnevna događanja.

U isto vrijeme na Narodnom trgu organizira se dječji doček Nove godine. Uz animatore i likove iz bajki djeca će se zabavljati, raditi koktele, a u podne i odbrojiti Staroj godini i pustiti u zrak balone s helijem.

Večernja zabava na obje lokacije počinje u 21 sat. Na Trgu Petra Zoranića posjetitelje će zabavljati zadarska grupa Kanella, koja je kroz višegodišnje nastupe na različitim manifestacijama, zabavama i svadbama stekla reputaciju grupe koja izvrsno spaja različite glazbene elemente. Nakon repertoara u kojemu će biti spojeni Doris Dragović, Deep Purple, Dalmatino, Petar Grašo, Kiss, Michael Jackson… zasigurno ćete već oko 23 sata biti u novogodišnjem raspoloženju.

Na Narodnom trgu u isto vrijeme nastupa Rockatansky band, možda i najpoznatija zadarska grupa, koja svake godine odradi stotinjak koncerata u različitim prigodama. Dario Terzin sa svojim kolegama u dva sata svirke proći će široki repertoar s pjesmama domaće i strane pop-rock scene, u prvom redu Prljavog kazališta, Parnog valjka, Bruna Marsa, Bon Jovija, AC&DC… Naravno, ovisno o afinitetu publike Rockatansky će lako „skliznuti“ prema bogatoj kolekciji pjesama koje često izvodi, a ne mogu stati u dvosatni program.

Od 23 sata kreću koncerti kojima će Zadrani na obje lokacije dočekati odbrojavanje i ulazak u Novu godinu. Na Narodnom trgu pjevat će bibinjski slavuj Ivica Sikirić Ićo uz pratnju grupe Dilema. Nakon početne faze karijere provedene s klapama, Ićo već 25 godina gradi uspješnu samostalnu karijeru u kojoj je iznjedrio brojne zapažene hitove kao što su „Postelja od ruža“, „Najlipša si“, „Ovo tilo vire nema“, “Suzama“ itd.  I ove godine bio je aktivan pa je tako objavio novi singl „U inat onima što šute“ i vrlo popularni duet s Giulianom „Ako ona nije ta“. Ićo je poznat kao beskompromisan pjevač koji nikada ne radi nešto što ne voli, a zajednički ulazak sa Zadranima u Novu godinu ostat će jednako u pamćenju njemu i onima koji ju dočekaju s njime.

Veliko finale na zadarskom Adventu proći će uz izvođača koji je prema mnogima održao najbolji koncert na prošlogodišnjem Adventu, Jolu i grupu Bolero. „Nitko ne može napraviti feštu kao Jole“, pisali su mediji nakon prošlogodišnjeg nastupa u kojemu je izveo svoje poznate pjesme „Nina“, „Duša od papira“, „Nosi mi se bijela boja“, „Sve su žene lijepe“…

– Ja bih bio sretan da ovaj koncert bude poput tog. Velika mi je čast biti izvođač na dočeku u Zadru, nakon što sam do sada pjevao na splitskoj rivi, dubrovačkom Stradunu, u Makarskoj, Novalji… Imamo jedan izabrani repertoar jer ne stignemo sve izvesti u ovoliko vremena, nekada ispunimo i nečiju želju, ali što god da izvedemo bit će veselo i zabavno. Drago mi je što ću Novu godinu provesti s publikom koja je moja druga obitelj, svima želim da nam 2024. bude sretnija od ove, poručio je Jole uoči dolaska u Zadar.

Svi oni koji se dobro provedu za doček Nove godine, a i oni koji ostanu u krugu obitelji i prijatelji, nova prilika za zabavu bit će koncert koji će na Trgu Petra Zoranića u ponedjeljak navečer prirediti mlada zadarska grupa 023 Band. Klavijaturist i glavni vokal grupe je Romano Segarić, a u njoj su još gitarist Andrija Sikirić, bubnjar Nikola Dijan, pjevačica Andrea Čupić i basist Marino Brkljača. Na njihovom repertoaru je uglavnom glazba osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, pop, dance, rock, funk, odnosno pjesme Dina Dvornika, Petra Graše, Iće Sikirića, Magazina… Početak novogodišnjeg koncerta je u 20:30 sati.