ŽALOSNO Protjerali siromašnog Afrikanca – Za koru kruha nudio figure na Kalelargi

Brojni građani ostali su zgroženi viješću da su komunalni redari po nalogu gradskog pročelnika Robertina Dujele potjerali s puste Kalelarge siromašnog Afrikanca koji je po hladnoći sjedio tamo, ispred sebe na pola kvadrata prostora složio figurice koje mu je sestra ručno izradila, i prodavao ih za zaraditi koricu kruha. Zove se Ali.

Zarađivao koricu kruha prodajući ručno izrađene drvene figurice 

Nikome nije smetao, ni u koga se nije dirao, a ako bi netko zastao i kupio nešto, značilo bi da za taj dan ima koricu kruha.

No nekome je ipak zapeo za oko.

Na portalu zadarski. hr, koji je u vlasništvu tvrtke obitelji pokojnog masona Marijana Hanžekovića, objavljen je članak u kojem je tobože neka anonimna sugrađanka, zgrožena time što čovjek prodaje figurice, poslala prosvjedno pismo, a portal ga objavio.

Vrlo je vjerojatno da tu nema nikakve bezimene i anonimne sugrađanke nego da je pismo napisao urednik portala Ivica Nevešćanin, pa zgodno naveo da je “anonimna sugrađanka zgrožena”.

Demonstriranje moći nad sirotinjom 

U strahu valjda da se Nevešćanin ne raspiše ubuduće o njemu, gradski pročelnik Robertino Dujela izjurio je iz svog ureda na Narodnom trgu, te hitno poslao dva komunalna redara na Kalelargu.

Screenshot_20201220_124447-01

Fotografije i snimke cijele akcije protjerivanja sirotog Afrikanca s Kalelarge potom je dostavio portalu kao dokaz da je nesretnik “očišćen s ulica grada”.

Građani su ostali zgroženi ovakvim postupanjem pročelnika koji ni približno žustro ne reagira kada gradski moćnici uzurpiraju ljeti javne površine i na njih prošire stolove svojih restorana i kafića.

Primjerice, noćni klub Ledana nitko nije dirao dok vijećnik Mladen Malta nije javno upozorio da plaćaju 195 kvadrata površine, a koriste preko 700 kvadrata. Tada nije bilo žurbe za hitnom intervencijom niti demonstriranjem moći, kakvu smo vidjeli na primjeru jadnog čovjeka iz Afrike u kojoj godišnje od gladi umire 15 milijuna ljudi.

dujela 800x400

Pročelnik Robertino Dujela rukovodio je akcijom protjerivanja nesretnog Afrikanca s Kalelarge, a onda snimke kao dokaz poslao novinaru