Slavi se 25. obljetnica Oluje – bez zastave na zvoniku Sv. Stošije u Zadru

Hrvati danas slave 25. obljetnicu akcije Oluja, najveličanstvenije akcije u Domovinskom ratu, kojom je konačno oslobođena Hrvatska i vraćen njen teritorijalni integritet. Središnja proslava organizirana je u Kninu, u koji mnogi nisu mogli otići zbog epidemioloških mjera koje su na snazi zbog korona virusa.

Iako je prijašnjih godina bila praksa da se prilikom obljetnica važnih oslobodilačkih akcija na zvonik katedrale Sv. Stošije izvjesi hrvatska zastava duga 25 metara ove godine to je izostalo.

Pažnju na to skrenuli su nam pripadnici udruge HVIDR-a.

“Naši suborci iz svih dijelova Hrvatske došli su u Zadar, tu smo se okupili. Plan je bio da se prošetamo Kalelargom, popijemo kavu i slikamo se ispod zastave na zvoniku katedrale Sv. Stošije, a nakon toga krenemo za Knin. Međutim, na naše neugodno iznenađenje, zastava nije izvješena. To je žalosno. Sramota da je na ovako veliku obljetnicu zaboravljeno postaviti zastavu na zvonik.” – poručio je Ivan Šarić, član HVIDR-e, dodajući kako su zvali gradonačelnika Branka Dukića i župana Božidara Longina kako bi upitali u čemu je problem, ali ni jedan ni drugi nisu odgovarali na pozive.

PhotoPictureResizer_200805_200238874_crop_1080x743

Ivan Šarić: Što je vladajućima bio problem postaviti zastavu?