Zanimljiv program u sklopu Dana hrvatskoga jezika održan u OŠ Smiljevac

Povodom obilježavanja 50. obljetnice Deklaracije o položaju i nazivu hrvatskoga književnoga jezika priređen je zanimljiv program, u sklopu Dana hrvatskoga jezika, kao dvodnevna svečanost u OŠ Smiljevac.
Prof. dr. sc. Srećko Listeš, viši savjetnik AZZO I Predsjednik Društva profesora hrvatskoga jezika, suorganizator je prve večeri. Skupu se obratio i prof. dr.sc. Ante Žužul, predsjednik Nadzornoga odbora Školske knjige i svjedok vremena u kojemu je nastala Deklaracija. Glazbeni će gost bio je Ibrica Jusić s pjesmom Trubač sa Seine, pjesmom koja je svojevrsna oda hrvatskome jeziku i himna hrvatske emigracije.
Drugu večer kraće izlaganje imala je gradišćanska Hrvatica prof. dr. sc. Andrea Zorka Kinda Berlakovich, s Bečke slavistike koja je odnedavno predstojnica Katedre  za hrvatski jezik u Željeznom, u Gradišću, što je vrlo važan događaj za naše Hrvate u Austriji. Osim njih, na drugoj će večeri nazočila je i prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Zadarskoga sveučilišta i predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, što ga je imenovao premijer Andrej Plenković.
Nastupile su klape Bibinje, Munita, A.K.A Crescendo, bibinjskim pjesnik  te učenici gosti s kajkavskoga područja, kao i naši učenici s prigodnim programom posvećenim hrvatskome jeziku. Program je osmišljen kao putovanje Lijepom Našom u riječi i glazbi uz cijeli niz domoljubnih pjesama. IMG_3234_resize IMG_3238_resize IMG_3246_resize IMG_3248_resize IMG_3254_resize IMG_3213_resizeIMG_3269_resize