Zaposlenici hotela Falkensteiner na Boriku i Punta Skali moraju se cijepiti Zaposlenici hotela Falkensteiner na Boriku i Punta Skali moraju se cijepiti
Austrijska tvrtka Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, pa tako i u Hrvatskoj, model 2G za zaposlenike. To znači da će... Zaposlenici hotela Falkensteiner na Boriku i Punta Skali moraju se cijepiti

Austrijska tvrtka Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, pa tako i u Hrvatskoj, model 2G za zaposlenike. To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa. Na nove zaposlenike primjenjivat će se 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni.

Kažu kako slijede odluku Austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. 

“Kao poslodavci, dužni smo brinuti o našim zaposlenicima, ali i o našim gostima, što shvaćamo iznimno ozbiljno. Također, moramo osigurati operativnost naše tvrtke. Nažalost, u Europi se trenutno borimo s mutacijom virusa koja je izrazito agresivna i ima vrlo visoku prenosivost. Sve je više zaraženih. Od infekcija su posebno pogođeni necijepljeni zaposlenici. Testovi i FFP2 maske ne štite adekvatno od infekcije – jedina učinkovita mjera je cijepljenje. U to smo čvrsto uvjereni! Prepoznali smo da samo cijepljenje protiv COVID-19 osigurava zaštitu našim zaposlenicima i gostima te opstanak cijele tvrtke”, rekao je Otmar Michaeler, izvršni direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG).

Naglasili su kako nisu ovu odluku donijeli olako, ali kako su uvjereni da je ona ispravna: “Sada se oslanjamo na solidarnost naših zaposlenika da s nama nastave ovim putem.”

Izvor: RTL