ZAPOVJEDNIK PULJA LAŽIMA BRANI KALMETU Trostruko uveličao njegovo sudjelovanje u ratu! ZAPOVJEDNIK PULJA LAŽIMA BRANI KALMETU Trostruko uveličao njegovo sudjelovanje u ratu!
Nakon što je na portalu Kalelarga info objavljen članak o sumnjama oko uloge gradonačelnika Božidara Kalmete u Domovinskom ratu, on je pobudio veliko zanimanje... ZAPOVJEDNIK PULJA LAŽIMA BRANI KALMETU Trostruko uveličao njegovo sudjelovanje u ratu!

Nakon što je na portalu Kalelarga info objavljen članak o sumnjama oko uloge gradonačelnika Božidara Kalmete u Domovinskom ratu, on je pobudio veliko zanimanje građana, a na Facebook stranici portala ispisano je više od stotinu komentara.

Podsjetimo, gradski vijećnik Antun Novoselović na sjednici Gradskog vijeća grada Zadra, doveo je u pitanje ulogu gradonačelnika Kalmete u Domovinskom ratu, optuživši ga da u ratu metka nije vidio, a kamo li ga ispalio, te da on nigdje nije bio.
Nakon toga, poslali smo pismeni upit gradonačelniku, te ga zamolili da nam otkrije nešto više detalja o njegovom sudjelovanju u ratu. Zanimalo nas je gdje je bio, u kojim akcijama je sudjelovao, tko su mu bili suborci, a sve to kako bi se jednom zauvijek rasčistilo ovo pitanje koje je izazvalo veliku pažnju.

Međutim, gradonačelnik nam je preko svoje suradnice zadužene za odnose s javnošću, Marine Mihovilović Pajkin, poručio da ne želi odgovoriti na ovo pitanje.
Štoviše, ona je dodala kako “nema saznanja da pitanje gradonačelnikova sudjelovanja u ratu izaziva ikakvo zanimanje i komentare”, otkrivši tako da svoj posao uopće ne radi, jer da radi onda bi znala bi što građani komentiraju na Facebook stranicama portala, javno i pod svojim imenom.

Gradonačelnikovo izbjegavanje da progovori o svom ratnom putu izazvalo je vrlo negativne reakcije javnosti (vrlo ružne komentare možete pročitati na Facebook stranici portala Kalelarga).
Građani su iz toga izvukli zaključak da je upitno je li on igdje i bio.
Ni nakon objave članka Kalmeta se nije oglasio, ali je zato njegov prijatelj Joško Pulja, nekadašnji zapovjednik Otočkog bataljuna, zvao redakciju, te zatražio da se objavi njegovo reagiranje kao Kalmetinog zapovjednika.
Iako Pulja nema što reagirati, jer ga se u tekstu i ne spominje, svejedno smo mu obećali objaviti reagiranje.
Objavljujemo ga u cijelosti.

Reagiranje 1

Iako Pulja nije kompetentan da nas uči novinarskom poslu, ni da nam drži lekciju, jer smo pri pisanju članka tražili izjavu Kalmete, te tako posao odradili maksimalno profesionalno, odlučili smo provjeriti ono što je Pulja rekao.

Iz onog što je Pulja napisao, ispada da je Kalmeta u ratu sudjelovao ukupno 551 dan (od 30. rujna 1991. do 4.ožujka 1993.).

Međutim, provjerom podataka u Registru branitelja došli smo do saznanja da Kalmetin ratni zapovjednik Pulja ne govori istinu.

CYMERA_20151102_042444-1000x520

 

U Registru piše da je u Domovinskom ratu sudjelovao ukupno 183 dana. To je tri puta manje dana od onog što tvrdi Pulja.

Iz kojeg razloga se Pulja odlučio na ovaj način braniti Kalmetu, te mu učiniti “medvjeđu uslugu” iznoseći neistinite podatke, ostaje nejasno.
Tako će, po svemu sudeći, ostati tajna što je Kalmeta radio tijekom Domovinskog rata.

Podsjetimo, bivši predsjednik Franjo Tuđman u svojoj poslanici 1996., po završetku rata, iznio je podatak da Hrvatska ima 336.000 branitelja. Međutim, danas status branitelja ima više od 500.000 osoba. Tko je tim osobama potpisivao dokumente, ratne putove, itd., teško će se utvrditi, jer ne postoji politička volja za tim.

CYMERA_20151102_055305-600x1034

 • Spiro

  2. studenoga 2015. #1 Author

  Ovo je poražavajuće. Sram da ih bude obojicu. Ne mogu vjerovati kakvim trikovima se služe.

  Odgovori

 • Ivan

  2. studenoga 2015. #2 Author

  Kalmeta je trebao naći nekog pametnijeg da mu “sredi” ratni put.

  Odgovori

 • Ne čudi me

  2. studenoga 2015. #3 Author

  Od kradezeovaca sve moš očekivati nisu oni nevinašca nikakva i onaj ko im viruje je lud

  Odgovori

 • Pulja

  2. studenoga 2015. #4 Author

  Ne izvodi Pulja taj cirkus bez veze. .. ima on dobre razloge. Okoristio se on.

  Odgovori

 • sudac

  2. studenoga 2015. #5 Author

  evo ovog pulje nije se pisalo dugo o njemu , a sto je on neces ti njegovih zasluga lipo je napisa pok. Bobetko o njemu u svojoj knjigi ali to nikog nije briga to je kur.c a ne zapovijednik jer zapovijednik ne ostavlja svoje ljude na prvoj crti i bjezi š..ak obicni nije vrijedan spomena ,

  Odgovori

 • Loš igrač

  2. studenoga 2015. #6 Author

  Pulja se mislio igrati s novinarima. Preplitako je to za njega.

  Odgovori

 • sudac

  2. studenoga 2015. #7 Author

  zasto su supci obrisali komentare na fb stranici koji su ovo likovi pokrivaju jedan drugog nemilo zalosno novinari nebi tribali brisati istinu nego lazi , boli ih komentar od zana zato sto je covik napisa istinu

  Odgovori

 • Rade

  2. studenoga 2015. #8 Author

  Apeliram na mlade,glasajte za nove mlade stranke, Zivi zid, Most, samo ne ove lazove. Citajte, bar vam je sad sve dostupno i preko smartphona, razmišljate, usporedite što vi imate, što političari imaju, koliko vama treba za nešto zaraditi, koliko njima. Što vi radite za par tisuća kuna, što oni na desetke. Dali su oni vrijedniji od vas, i sjetite se na kraju koliko se vi u godini dana odmarate , koliko oni, i na kraju tko vas plaća, a tko njih. VI placate njih i sve koje oni zaposle jer ste im VI dali te ovlasti. Usporedite jednu sredinu državu s našom.

  Odgovori

 • Kobac

  2. studenoga 2015. #9 Author

  Ovako…
  da bi se malo podigla čitanost, triba provocirati bez veze i pljucati po viđenim ljudima.
  Eto… nastala je afera oko toga koliko je koji branitelj dana bio u ratu.
  I od svih glupastih pizdarija nitko ne vidi šumu od drveta.

  Odgovori

 • Tomislav

  2. studenoga 2015. #10 Author

  Ovaj njemu potpisa da je bija pripadnik OB , a ovaj ga postavija za trenera KK Zadra. I to je to

  Odgovori

 • Dragan

  2. studenoga 2015. #11 Author

  Bio sam u 1 srednje kada je počeo rat.Moj OTAC je tada RADIO NA NAORUŽANIM BRODOVIMA, doduše samo u OPREMANJU TIH BRODOVA.Dok mi je sestra bila u OTOČKOM BATALJUNU, SANITET, inače je medicinska sestra.1991 godine mi smo često igrali KOŠARKU u blizini PROSTORA DI JE BILO ZAPOVJEDNIŠTVO OTOČKOGA BATALJUNA u KALIMA.Ja se sijećam PULJE, viđao sam ga tada ali KALMETU NISAM.

  Odgovori

 • krsto

  2. studenoga 2015. #12 Author

  Kažete da Kalmeta “nigdje nije bio”! Pa, molim vas, kako je to moguće!? Ja sam siguran da je negdje bio. Istina ne zna se gdje, ali da jest, to je sigurno!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.