Zaštitar teško ozlijeđen dok je sprječavao krađu iz trgovine

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za dva kaznena djela.

Osumnjičenog je 16. travnja oko 18.40 sati u trgovini trgovačkog društva Ulici Benka Benkovića u Zadru u krađi uočio djelatnik zaštitarske tvrtke te ga zaustavio kad je namjeravao napustiti trgovinu s otuđenim predmetima. U namjeri da zadrži otuđene predmete osumnjičeni je ponovno pokušao pobjeći te fizički napao i ozlijedio djelatnika zaštitarske tvrtke, ali ga je zaštitar ipak spriječio u krađi i zadržao do dolaska policije. Uz uporabu sredstava prisile 36-godišnjak je uhićen, a otuđeni predmeti su mu oduzeti i vraćeni vlasniku, trgovačkom društvu.

Djelatniku zaštitarske tvrtke i osumnjičenom pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar te su zaštitaru ustanovljene teške tjelesne ozljede dok je 36-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kaznena djela Teška tjelesna ozljeda i Razbojnička krađa, protiv 36-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.