ZAVRŠEN FILMSKI FESTIVAL U ZADRU Redateljica Ivona Juka ponosna na osvojene dvije nagrade

Sinoćnjom dodjelom nagrada i proglašenjem najboljih  službeno je završeno šesto izdanje sve uspješnijeg i kvalitetnijeg Avvantura Film Festivala koji se od 22. do 28.kolovoza 2015. godine održavao na prekrasnim lokacijama grada Zadra. Svoje mjesto među laureatima našao je i film Ivone Juka “Ti mene nosiš” koji je dobio Grand Prix nagradu u kategoriji prvi i drugi film i još jednom potvrdio tezu da se radi o uistinu odličnom filmu.

Film “Ti mene nosiš” imao je tri prikazivanja, pa je tako svoju zadarsku “premijeru” imao 25.08. u Kraljevskim vinogradima, drugo prikazivanje bilo je 26.08. u Sv. Dominiku da bi vrhunac bio 27.08. na prekrasnoj lokaciji u Forumu.
Ove zadarske lokacije nisu bile izabrane slučajno, a ispunjene projekcije do posljednjeg mjesta, veliki aplauz nakon svakog prikazivanja filma i veliki interes za razgovor s autorima i protagonistima filma pokazali su da zadarska publika ima sluha za dobre filmove, ali i da ih je “Ti mene nosiš” osvojio svojom pričom i cjelokupnom pozitivnom atmosferom koja se veže uz sami film.
film 3

“Jako sam sretna zbog nagrade jer ovo je priznanje ne samo meni nego i svima onima koji su sa mnom stvarali ovaj film i koji su od prvog dana vjerovali u njegov uspjeh. Drago mi je da je žiri prepoznao moj rad, ali samo još zadovoljnija kada vidim reakcije publike koja je nakon svake projekcije, spontanim i dugotrajnim aplauzom zapravo dala svoju ocjenu o filmu. Kao što sam i ranije govorila Avvantura Film Festival raste iz godine u godinu, sve je više usudim se reći vrhunskih filmova, koji ovaj festival svrstavaju uz bok najboljih festivala regije, a ako nastave ovim putem sigurno će izaći u respektabilan festival koji nitko neće željeti zaobići. Filmove imaju, lokacije su savršene za filmsku publiku i Zadar je kao domaćin prepoznao vrijednost filma i njegovo značenje na hrvatskoj kulturnoj sceni“, rekla je Ivona Juka, redateljica filma.