Završen projekt Energetske obnove zgrade Policijske postaje Benkovac

Završen projekt Energetske obnove zgrade Policijske postaje Benkovac, Centra hrvatskog redarstvenika Omera Brzoje.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske sufinanciralo je  energetsku obnovu zgrade Policijske postaje Benkovac na adresi Stjepana Radića 12, Benkovac,  koju je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske prijavilo na natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora (Ref.oznaka KK. 04.2.1.04.0777).

Ugovor o dodjeli  bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. potpisan je 04.04.2019.godine, a potpisali su ga direktor Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost g. Dubravko Ponoš i pomoćnik ministra unutarnjih poslova g. Cvjetko Obradović.

Prema potpisanom ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ukupni prihvatljivi troškovi projekta energetske obnove zgrade PP Benkovac iznose 1.612.052,38 kuna od čega je 601.276,40 tisuća kuna bespovratnih.

Zgrada Policijske postaje Benkovac na adresi Stjepana Radića 12 , izgrađena je 1950. godine, dograđena 1980. godine Zgrada je upravna, a po svojim karakteristikama ne udovoljava zahtjevima funkcionalnosti prostora za predmetnu namjenu, te zahtjevima energetske učinkovitosti. S obzirom na namjenu građevine projektirana je i izvedena rekonstrukcija vanjske ovojnice zgrade, zamjena dotrajale stolarije, ugradnja visokoučinkovitog sustava grijanja i hlađenja, te ugradnja visokoučinkovite rasvjete.