ZBOG DOJAVE O BOMBI Prekinut koncert Nede Ukraden na Viru ZBOG DOJAVE O BOMBI Prekinut koncert Nede Ukraden na Viru
Zbog dojave o postavljenoj bombi sinoć oko 22 i 30, nakon samo pola sata koncerta na virskom Trgu svetog Jure pred oko sedam-osam tisuća... ZBOG DOJAVE O BOMBI Prekinut koncert Nede Ukraden na Viru
Zbog dojave o postavljenoj bombi sinoć oko 22 i 30, nakon samo pola sata koncerta na virskom Trgu svetog Jure pred oko sedam-osam tisuća ljudi, Neda Ukraden povukla se s bendom s pozornice.
Sat vremena kasnije u ime organizatora Matea Buškulić iz poduzeća „Vir turizam“ objavila je kako koncerta neće biti, iako je i u tom trenutku više tisuća Nedinih fanova s distance čekalo na nastavak. Kada su se svi razišli i kada je uz pomoć djelatnika Prve policijske postaje u Zadru i zaštitara „Vir zaštite“ osiguran prostor bine, policijski pirotehničari pretražili su pozornicu i neposrednu okolinu, no bomba ili bilo kakva eksplozivna naprava nije pronađena.
Razočarenje u publici je bilo golemo, a najgore je bilo velikoj balkanskoj estradnoj zvijezdi. Bila je puna energije, motiva i entuzijazma …
Neda Ukraden 7-790x450„Ja bih i sada zapjevala“, kazala nam je nakon što je postalo jasno kako koncerta neće biti. Strah i osjećaj nakon upozorenja o fantomskoj bombi? – pitali smo je.
„Nisam se uplašila! Sve je to dio lošeg i negativnog političkog folklora“, kaže i dodaje:
„Možda se zbog tenzija koje postoje prostor pozornice mogao ranije provjeriti i osigurati, ali u ovakvim situacijama nikad ne znaš što se može dogoditi. Bilo je tu puno djece“.
Ovakav prekid nije joj prvi u karijeri, barem što se nastupa u Hrvatskoj tiče. Prije tri godine u jednom sinjskom klubu također je bila dojava o bombi, mada su motivi, govori nam, vjerojatno različiti.
14068016_900100526762763_7878057377689504580_o-800x523
„U tom slučaju jedan konkurentski vlasnik diskoteke želi napakostiti drugom, a u ovom slučaju što god bio razlog – politički, sportski, predizborni ili bilo koji drugi – zaista mi je jako žao. Bila je ovo božanstvena večer pred predivnom publikom koja je došla iz Slovenije, Bosne, cijele Hrvatske …
Svima se zahvaljujem na pokazanoj ljubavi, jer Vir je predivno mjesto, a domaćini i organizatori vrijedni ljudi i ljubazni domaćini. Ja se na Vir vraćam, jer ga obožavam. Ništa me ne može posvaditi s Virom i poremetiti naš odnos i ljubav“, još je kazala.
Ogorčenje zbog dojave o bombi iznio je i jedan član Nedinog benda: „Ovako se ne voli Domovina! Ja sam dragovoljac Domovinskog rata i za ovo se nisam borio. Trebamo živjeti ko ljudi, a ne ovako … Sramota!“