Zbog duga od 13.000 kn ženu izbacili iz stana u kojem živi 45 godina!

Zbog duga od 13 tisuća kuna Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, policija i ovršitelji izbacili su stariju gospođu iz stana u Zadru u kojemu živi dulje od 45 godina. Iako najavljivane već mjesecima, izmjene ovršnog zakona koje bi zaštitile ljude od gubitka doma nisu donesene.

Nada Bosnić od djetinjstva živi u istom stanu, točnije od 70-ih kada se zgrada gradila. Kaže, kad se društveno vlasništvo prodavalo po nikad povoljnijim uvjetima, nesreća je htjela da njenu obitelj pogodi siromaštvo. Nisu imali čime kupiti stan pa je zgrada u papirima ostala državi, zbog čega je nakon smrti roditelja morala plaćati najam. Nagomilalo se tu duga, no skidanjem trećine mirovine ga je prepolovila, ali svejedno mora van.

“Imam obiteljsku mirovinu od pokojnog izvanbračnog supruga 1.500 kuna. S obzirom na to da se radi o pojedincu i državi, tj. Hrvatskom zavodu za mirovinsko, što je isto, sudit će se u njihovu korist, a ne moju. Svejedno će ići ovrha i pored toga što se između mene i HZMO-a vodi spor povodom tužbi radi vlasništva upravo nad tim stanom”, rekla je Nada Bosnić za Media Servis.