Zbog izazivanja požara kazneno prijavljen 60-godišnji muškarac Zbog izazivanja požara kazneno prijavljen 60-godišnji muškarac
Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom... Zbog izazivanja požara kazneno prijavljen 60-godišnji muškarac

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Naime, 60-godišnjaka se sumnjiči da je 06. travnja na svom zemljištu u Omsici spaljivao biljni otpad, kojom prilikom mu je vatra izmakla kontroli te se požar proširio na područje Omsice i Deringaja. U požaru je izgorjelo preko 20 hektara trave, niskog raslinja i šume, kojom prilikom je nastala veća materijalna šteta.
Protiv 60-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.