Zbog napada na policajca i prijetnji pritvoren 59-godišnji muškarac

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac provode kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi i prijetnju.
Sumnjiči ga se da se u utorak navečer u 22,25 sati u Smilčiću, upravljajući osobnim vozilom odbio zaustaviti, a nakon što su mu policijski službenici Interventne jedinice policije prepriječili put, pod vidnim utjecajem alkohola izišao iz vozila te vrijeđajući i prijeteći im ubojstvom fizički napao jednog policajca.
Kako bi odbio napad od sebe, policijski službenik je uporabio sredstva prisile te je vozač savladan i priveden u prostorije policije.
Tijekom kriminalističkog istraživanja, 59-godišnjak je odbio alkotest te mu je pružena liječnička pomoć. Policijski službenik je zadobio lakše tjelesne ozljede dok su ozljede kod 59-godišnjaka okvalificirane kao teže.
Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi i prijetnje, 59-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.
I dalje je u tijeku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja.