ZBOG NEMARA LIJEČNIKA Pri porodu u zadarskoj bolnici umrlo dijete!

Na Općinskom sudu u Zadru prošlog tjedna je donesena nepravomoćna sudska presuda protiv zadarske Opće bolnice, zbog nemara medicinskog tima tijekom porođaja, uslijed čega je došlo do smrti dječaka, piše u današnjem izdanju Zadarski list .

Šest godina od podnošenja zahtjeva za naknadu štete zbog smrti djeteta, roditeljima je nakon vještačenja tima Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koje su zatražili njihovi odvjetnici Ivan Šalina i Božo Vrkić, potvrđeno kako postoji uzročno-posljedična povezanost pogreške koju su učinili djelatnici Opće bolnice u nadzoru porođaja tužiteljice. Zadarska bolnica prema ovoj presudu roditeljima mora isplatiti po 145.000 kuna svakome od njih kao naknadu štete “zbog smrti bliske osobe, odnosno s osnova povrede prava osobnosti”.

Kada je 27. lipnja 2010. godine K. Z. stigla na porod u zadarsku bolnicu, u njenom domu u Benkovcu sve je bilo spremno za doček trećeg djeteta, maloga Jure. Liječnici su je primili i zakazali carski rez, no ono što se tada dogodilo zauvijek će ostati u srcima roditelja, te brata i sestre koji malog brata nikada nisu dočekali. Nakon šest godina spora s Općom bolnicom i izvođenja nekoliko vještaka, sud je potvrdio najgore – da je majka porođena nakon prvog pregleda CTG-om, koji je upućivao na patološko stanje, mali Jure bi danas bio živ. Ovako, porod je uslijedio nakon novog nalaza CTG-a, no nažalost, dijete je već bilo mrtvo.

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA