Zbog sumnje da je izazvao dva požara i htio zapaliti kuće uhićen 37-godišnjak

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti.
Naime, sumnjiči ga se da je u srijedu poslijepodne, 22. srpnja 2020.godine, u Benkovačkom selu namjerno izazvao dva požara na otvorenom prostoru, a na koji način je izazvao opasnost za ljude ili imovinu većeg opsega.

U srijedu je najprije oko 13.00 sati izazvao požar na otvorenom prostoru među kućama, kojom prilikom je izgorjela trava i nisko raslinje u površini oko 23×30 m, te su požar u 13.35 sati ugasili vatrogasci, a potom je u 17.30 sati u neposrednoj blizini izazvao drugi požar kojom prilikom je izgorjela trava i nisko raslinje u površini oko 27×12 m, dok je vatra zahvatila stabla smokve i bora te ugrozila obližnju obiteljsku kuću. Požar su u 17,45 sati ugasili vatrogasci.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, 37-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.