Zbog vapna pobijelilo more oko mosta i u uvali Jazine Zbog vapna pobijelilo more oko mosta i u uvali Jazine
Bijela masa koja je u četvrtak navečer pokrila površinu mora u zadarskoj uvali Jazine, samo par metara od obale, izgledala je kao potencijalno veća... Zbog vapna pobijelilo more oko mosta i u uvali Jazine

Bijela masa koja je u četvrtak navečer pokrila površinu mora u zadarskoj uvali Jazine, samo par metara od obale, izgledala je kao potencijalno veća ekološka katastrofa. No u konačnici je mrlju priroda sama, i to doslovno preko noći, srećom riješila.

Članovi Stožera za onečišćenje mora pri zadarskoj Lučkoj kapetaniji izašli su na teren i ubrzo utvrdilikako se radi o pjeskovitoj masi organskog podrijetla.

“Radi se o vapnu koje je kroz otvor odvodnje kod zgrade Peglica dospio u more, a onda ga je jugo izbacilo iz luke. Vidim da ljudi po društvenim mrežama pitaju koliko je onečišćenje, ali onečišćenja zapravo nema. Ove tvari ne ugrožavaju more. Prilično loše je to sve skupa izgledalo sinoć, ali čim smo opipali tu masu koja se skupila na površini, znali smo o čemu se radi – kaže zadarski lučki kapetan Alen Rukavina, predsjednik Stožera za onečišćenje mora.

Izvor: 24 sata

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.