ZDENKO KVARTUČ: Rukometni klub Biograd zaslužuje igrati u prvoj ligi!

Rukometni klub Biograd igra 2. HRL Jug u konkurenciji s rukometnim klubovima iz jednog Dubrovnika, Korčule, Solina, Trogira, Sinja, Trilja, Jelse, Vodica, Kaštela itd.
U 2. HRL Jug biogradski rukometni klub trenutno zauzima visoko 2. mjesto na tablici. U ukupnom poretku je s rezultatima i velikim šansama da se plasira čak i u 1. HRL!!! 1. HRL je podijeljena u dvije skupine: na primorsku i kopnenu.
Primorski dio 1. HRL se igra na potezu od Istre do Dubrovnika. U kontaktu smo s Upravom Rukometnog kluba Biograd, te ovom prigodom prenosimo njihov zaključak koji ukratko glasi kako je 1. HRL optimalna liga za domaće i da RK Biograd tu svakako treba nastupati.

biograd rukomet 6Predsjednik Rukometnog kluba Biograd Zdenko Kvartuč izjavio je za Portal Biograd sljedeće:
„Rukometni klub Biograd definitivno zaslužuje igrati Prvu hrvatsku rukometnu ligu. Rukomet je sport koji Biograd može zastupati na najvišoj razini, jer se radi o „jeftinom“ sportu. Igrački i trenerski kadar je isključivo domaći. Igrači igraju, treniraju, nastupaju isključivo volonterski, bez primanja. Klub ne naplaćuje „članarinu“ djeci koja se unutar Kluba bave rukometom, a njihov broj je između 80 – 100 članova. Klub se natječe i u mlađim dobnim skupinama, gdje igrači postižu solidne rezultate.“
Zahvaljujući potpori Sportske zajednice grada Biograda i zalaganju njezina predsjednika Zdenka Kvartuča, koji u biogradskom rukometnom klubu vidi ogroman potencijal, Klub je u konačnici počeo rješavati zaostale dubioze i dugove koji se vuku već desetljećima, a slično je i u ostalim segmentima biogradskog sporta.
Zdenko Kvartuč ima pred sobomrukomet biograd 2 nimalo laganu zadaću i iskreno se nadamo da će u konačnici uspjeti napraviti reda u biogradskom sportu. Njega je već i biogradska javnost u cjelini prepoznala kao jaku kariku i polaže sve nade da se riješe sve zavrzlame koje su dosad u tom segmentu postojale. No vratimo se na trenutno stanje u biogradskom rukometu.
Naime, najveći problemi Rukometnog kluba Biograd su dugovi za najam dvorane, dugovi za plaće trenerima te nedostatak termina i opreme. Najveći nedostatak termina je onaj potreban za rad s najmlađom populacijom biogradskih rukometaša i u tu svrhu je važno prilagoditi sportske dvorane osnovne i srednje škole u Biogradu na Moru za kvalitetnije korištenje.
Na dobrobiti bavljenja sportom i pozitivne učinke u mlađih naraštaja valjda ne trebamo upozoravati? Djeca kroz sport razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva, poboljšavaju sposobnost koncentracije. Rukomet kao sport potiče sve pozitivne vrline, razvija zdrav stil života, timski duh, disciplinu i stvaranje radnih navika.

Izvor: Portal Biograd / Gordana Šarić