ŽELEĆI SE UVJERITI KAKO RADE GRADSKE SLUŽBE Kalmeta sa suradnicima prošetao Poluotokom

U pratnji najbližih suradnika gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta obišao Poluotok.

U pratnji najbližih suradnika zaduženih za održavanje grada i javnih površina: pročelnika za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darka Kasapa, pročelnika za gospodarenje gradskom imovinom, Rajka Jurina, pročelnice za komunalne djelatnosti Ivane Vanjak, voditelja Odsjeka za komunalno redarstvo, Ede Fantele te direktora gradskih komunalnih tvrtki Čistoće d.o.o, Tomislava Ćurka i Nasada d.o.o. Lenka Ugrinića, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta prošetao je u četvrtak navečer ulicama zadarskog Poluotoka.

Povod obilasku bio je na trenu utvrditi kako funkcioniraju gradske službe u špici turističke sezone. Obišli su tako Trg Petra Zoranića, prošli Kalelargom, prošetali Forumom, Trgom tri bunara i parkom uz crkvu Gospe od zdravlja te nastavili do Morskih orgulja i Pozdrava suncu, potom Obalom Petra Krešimira IV do zadarske Varoši te drugih djelova Poluotoka.

Ovu prigodu iskoristili su neki građani koji žive na Poluotoku kako bi gradonačelniku Kalmeti kazali svoje primjedbe na rad ugostiteljskih objekata i jačinu glazbe. Gradonačelnik je primjedbe uvažio i zadužio resorne pročelnike i voditelje službi da u okviru svojih ovlasti i djelovanja podjednako imaju razumijevanja za potrebe i stanovnika i ugostitelja s Poluotoka. Također, gradonačelnik je razgovarao i s turistima o zadovoljstvu boravkom u našemu gradu.

Jurin, Vanjak i Fantela uvjerili su se da se poštuju uvjeti komunalnog reda, propisi o najmu javne površine te da je provedena zamjena ugostiteljskog mobilijara dok su direktori Ćurko i Ugrinić izvidili situaciju po pitanju čistoće gradskih ulica te održavanja zelenih površina. Gradonačelnik i suradnici zadovoljni su funkcioniranjem gradskih službi i stanjem u gradu.