Želimir Terkeš: HNK Zadar spreman je za kvalifikacije za Treću HNL-jug Želimir Terkeš: HNK Zadar spreman je za kvalifikacije za Treću HNL-jug
Momčad sa Stanova trijumfalno je zaključila natjecanje u Prvoj županijskoj ligi, a sezonu će završiti kvalifikacijskim utakmicama za plasman u Treću HNL Jug. Ždrijebom... Želimir Terkeš: HNK Zadar spreman je za kvalifikacije za Treću HNL-jug

Momčad sa Stanova trijumfalno je zaključila natjecanje u Prvoj županijskoj ligi, a sezonu će završiti kvalifikacijskim utakmicama za plasman u Treću HNL Jug. Ždrijebom je određeno da će HNK Zadar u polufinalu kvalifikacija igrati s Metkovićem, prvakom iz Dubrovačko-neretvanske županije. Prva utakmica bit će u Metkoviću u nedjelju, 20. lipnja 2021.
– Mi smo spremni za tu utakmicu, kao i za sve poslije nje. Nakon što je završilo natjecanje u Prvoj županijskoj ligi radili smo i na oporavku, osvježenju momčadi, ujedno se i strateško-taktički pripremali za kvalifikacije – govori Želimir Terkeš, trener.
Ova sezona donijela je puno utakmica, puno nastupa, pa onda i poneku poteškoću.
– Kad govorimo o sportskoj formi nije bilo baš jednostavno jer je bilo odgoda, dugih razdoblja bez službenih utakmica, onda je uslijedio niz igranja dviju utakmica tjedno, ali sve smo to uspješno prošli. U ovom trenutku imamo samo jednoga igrača, Josipa Anića, koji još nije spreman za nastup jer se oporavlja od jedne ozljede, a svi drugi na broju su.
Što se može reći o vašem suparniku Metkoviću?
– Pobjednici su Dubrovačko-neretvanske županije i to treba poštivati. U svojim redovima imaju niz zanimljivih igrača.
Prvi cilj u kvalifikacijama jest plasirati se u finale.
– Pred nama je 90 minuta u Metkoviću. Ono što je naš cilj za tu utakmicu jest pozitivan rezultat prije uzvrata u Stanovima.
Hoćete li igrati izrazito napadački ili…?
– Uvijek ističem da je naš stalni cilj igrati svoju igru. Nećemo ništa kalkulirati.
Jeste li već definirali početni sastav?
– Više-manje jesmo. Bitno je da su svi koji su na raspolaganju motivirani, zdravi i unatoč što je kraj sezone, fizički spremni.
Jedan od klupskih ciljeva postavljenih prije početka ove sezone jest i plasman u Treću HNL Jug.
– HNK Zadar želi ostvariti kontinuitet željenih natjecateljskihbpostignuća prve momčadi. Kvalifikacije za trećeligaški stupanj natjecanja istinski su izazov i prilika da klub kao takav u sljedeću sezonu ima seniore u trećeligaškoj konkurenciji – zaključio je Želimir
Terkeš.
Uzvratna utakmica HNK Zadar i Metkovića na rasporedu će biti u srijedu, 23. lipnja u 18 sati na igralištu u Stanovima.

Tekst: HNK Zadar
Fotografije: Nenad Opačić