Žena zvala policiju: Pas je na jakom suncu ostavljen u vozilu Skloništa iz Privlake

Djelatnici PU zadarske intervenirali su danas na poziv jedne građanke koja ih je pozvala jer je na parkiralištu vidjela psa ostavljenog u parkiranom vozilu koje pripada Skloništu za životinje u Privlaci kojeg vodi veterinar Josip Mustać.

Prijavila je da se pas na 35 stupnjeva Celzijusa nalazi u zatvorenom vozilu, sa zatvorenim prozorima i bez klime, na jakom suncu i bez vode.

Kad se ženska osoba koja je vozila to vozilo vratila, uslijedila je svađa, te je i ta osoba pozvala policiju, tvrdeći da ju je gospođa napala i da je psa ostavila samo na dvije minute u vozilu, s upaljenom klimom.

Međutim, gospođa koja je prva reagirala tvrdi da je automobil bio ugašen, te da klima nije radila.

Djelatnici policije izašli su na mjesto događaja, a jesu li napisali prijavu i protiv koga, za sada nije poznato. Više detalja znat ćemo kad zaprimimo odgovor na novinarski upit.

Međutim, gospođa koja je pozvala policiju vidjevši psa u automobilu, objavila je video snimku u Facebook grupama ljubitelja životinja, tvrdeći da je pas mogao i uginuti, te se i tamo razvila rasprava.

Dok dio građana osuđuje postupak ostavljanja životinje u vozilu i vjeruju da nitko ne bi reagirao ni zvao policiju da je vozilo zaista bilo upaljeno i klima uključena, kako tvrdi vozačica, drugi dio građana smatra da nema ništa loše u tome da se pas kratko ostavi u vozilu s klimom, te vjeruju da je i u ovom slučaju klima upaljena tim više što osoba koja je ostavila vozilo radi u Skloništu za životinje.

Bez obzira na sve, treba upozoriti građane da budu oprezni i paze na svoje ljubimce.