Ženu (59) iz Biograda prevario muškarac glumeći vojnika u Afganistanu Ženu (59) iz Biograda prevario muškarac glumeći vojnika u Afganistanu
Jučer su policijski službenici Policijske postaje Biograd zaprimili prijavu 59-godišnje žene o internetskoj prijevari. Naime, 59-godišnjakinja je tijekom mjeseca srpnja prošle godine putem interneta... Ženu (59) iz Biograda prevario muškarac glumeći vojnika u Afganistanu

Jučer su policijski službenici Policijske postaje Biograd zaprimili prijavu 59-godišnje žene o internetskoj prijevari.
Naime, 59-godišnjakinja je tijekom mjeseca srpnja prošle godine putem interneta stupila u kontakt s osobom, koja se predstavila kao muškarac iz Amerike, koji se trenutno nalazi u Afganistanu, te joj ponudio poslati veću količinu novca i zlata. Nakon toga mu je oštećena u više navrata na račune nepoznatih osoba iz raznih europskih zemalja uplatila više stotina tisuća kuna, nakon čega joj se osoba prestala javljati.
U tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog dijela Prijevare.

Ovom prilikom još jednom skrećemo pozornost građanima na ovakav oblik prijevare te upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.
Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.