ZNAČAJAN USPJEH Damian Vučenović iz Zadra kadetski prvak Hrvatske u šahu do 11 godina

U Trogiru od 20. do 26. lipnja održano je kadetsko prvenstvo Hrvatske u šahu u kategorijama od 9 do 15 godina. Najzapaženiji rezultat zadarskih šahista ostvario je kadet šahovskog kluba Casper Damian Vučenović osvojivši prvenstvo Hrvatske do 11 godina sa impresivnih 8 bodova iz 9 partija. Konkurenciji je pobjegao za cijeli bod i pri tome zaradio dodatnih 50 rejting bodova te napredovao u II. kategoriju i ostvario novi rejting 1916. Osvajanjem kadetskog prvenstva Hrvatske stekao je pravo nastupa na Svjetskom kadetskom prvenstvu dogodine u Rusiji. Ovaj hvalevrijedan uspjeh rezultat je konstantnog rada svih ovih godina u šahovskom klubu Casper, te posebno rad sa trenerom Fide majstorom Ivanom Jakićem.
Da ovo nije slučajni uspjeh potvrđuju Damianovi rezultati iz prijašnjih godina kad je osvajao prvenstva Hrvatske do 6,7 i 8 godina.
U svojoj karijeri naš četverostruki kadetski prvak Hrvatske upoznao se i sa svjetskim prvakom Garijem Kasparovom koji ga je tom prigodom posebno pohvalio. Posebnu podršku Damianu daje njegova mlađa sestra Diara koja je prošle godine osvojila 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske do 6 godina.
Treba istaći da je Damian odličan učenik 5. razreda OŠ Šime Budinić te da se pored šaha bavi i judom a, posebno voli rješavati matematičke zadatke.
 Ponosni smo jer zadarski šah ima perspektivu u mladim snagama koje predvodi prvak Hrvatske Damian Vučenović.
Damian-600x1067