ZORAN MILANOVIĆ POSJETIO ČLANSTVO U ZADRU Srdačno se pozdravio i s Lungom!

Članovi zadarskog SDP-a na okupili su se večeras u Hotelu Kolovare, na večeri na kojoj je nazočio bivši premijer te još uvijek aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović u pratnji aktualnih i bivših članova svoje Vlade, Milankom Opačić, Mirandom Mrsićem, Sinišom Hajdaš Dončićem, Borisom Lalovcem te Rankom Ostojićem, danas imenovanim za šefa Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.
Milanović je članovima stranke izložio kratak osvrt na aktualnu političku situaciju u RH, vezano uz previranja u novoj hrvatskoj Vladi.
– Jedna od najfascinantnijih stvari koje sam čuo nakon ovih izbora jest ona da smo pokrali HDZ. To zvuči sjajno, ali nije istina, no pokazuje da smo uveli toliko reda da se potkradati više ne može. I ukoliko je samo to učinjeno, a nije samo to, dobro je. Dobar je i naš svjetonazor, ali to ne znači da je svjetonazor naših protivnika loš i da su loši ljudi. Naprotiv, dobre su ideje oko kojih se okupljamo i te ideje će nas držati zajedno tko god za 10 godina bio ovdje i tko god vodio ovu stranku. To su pravda, jednakost i sloboda, i o svakoj od tih naoko fraza možemo govoriti zašto su nam važne. Kao što znate politička borba u Hrvatskoj je uzavrela. SDP ne nudi lustraciju, niti ljude plaši narodnim neprijateljima, Srbima ili komunistima, mi želimo ljude okupljati. Volio bih da je jezik u Hrvatskoj malo civilniji, blaži, ljepši, umiveniji, salonskiji, ali to će biti onda kada HDZ postane njemački CDU, što znači ne tako skoro. Do tada, na žalost, jer nam je to nametnuto moramo ostati čvrsti i zajedno. Ne mora to biti borbeni duh, ali mora biti čvrsta energija, stav i znanje, kazao je Milanović.
Istaknuo je kako jedan od ciljeva SDP-a i dalje ostaje zaštita ljudskih prava.
– Želimo obraniti malog čovjeka, onog koji se nađe malen pred sustavom, bila to država ili banke, koja nije neprijatelj, ali ne može biti niti gospodar u društvu. Pravda, jednakost i sloboda ostat će nam smjernice u daljnjem radu. Hrvatska je danas sređenija, uređenija i simpatičnija zemlja nego što je to bila prije četiri godine, a da je simpatična zemlja važno je iz razloga jer je Hrvatska turistička zemlja, mislim da svi znate zašto ovo govorim, naglasio je Milanović.
Na kraju svog govora kazao je kako je SDP na proteklim izborima dokazao da je u stranačkom smislu jaka mašinerija te izrazio nadu u daljnje obnašanje svoje funkcije predsjednika SDP-a.
– Da nema SDP-a nikada ne bih bio hrvatski premijer, hvala vam za tu čast, a ja sam tu, spreman služiti i dalje ako me želite, a onda ću jedan dan možda nešto zaraditi na pošten način, zaključio je uz smijeh Milanović.
Srdačno se pozdravio i sa svojim protukandidatom za mjesto predsjednika SDP-a, Dušanom Polovinom Lungom.
On je, pak, najavio da će, uđe li u drugi krug ići na pobjedu.
– Odlučan sam i ništa me ne može pokolebati, kazao je Lungo.
Niti bivši premijer Milanović, niti novi aktualni šef Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Ostojić, večeras nisu bili raspoloženi za davanje izjava medijima tako da nismo bili u mogućnosti saznati novosti oko slučaja smjene ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

dusko polovina lungo 44-01-800x449