ZRAČNA LUKA ZADAR OČEKUJE REKORDNU GODINU Nove linije za čak 10 europskih gradova!

U 2015. godini Zračna luka Zadar imala je 487,000 putnika, što je u odnosu na prošlogodišnjih 495,000 putnika 1,7 posto manje. Razlog tome je nešto manji broj letova i nekoliko linija manje na vrhuncu sezone, a ponajviše odlazak švedskog avioprijevoznika ScandJeta. No, manjak prometa nadoknadila je dobra popunjenost u pred i posezoni. Tako je u travnju zabilježen rast od 18 %, a u studenom 17 %, dok su u svibnju i listopadu zabilježeni porasti od 10, odnosno 15 %. Uprava Zračne luke Zadar zadovoljna je ovim rezultatom jer je u teškoj 2015. godini zadržan promet na rekordnim razinama.

NOVIM LINIJAMA DO NOVIH REKORDA PROMETA

Osim nove linije Ryanaira za Berlin, koja je samo jedna od 13 linija Ryanaira za Zadar, s početkom travnja 2016. prema Zračnoj luci Zadar bit će uspostavljene nove linije čak četiri prijevoznika. Najviše linija uvodi finski zrakoplovni prijevoznik We travel koji će Zadar povezati sa čak osam finskih gradova. U svibnju zrakoplovi We travela letjet će za Zadar jednom tjedno iz Oule, Vaase, Kokkole, Kuopie, Jyvaskyle, Lappeerante, Turkua, dok će linija iz Tamperea biti u redu letenja od 10. svibnja do 4. listopada.

Zrakoplovi Lux aira povezivat će Zadar s Luxemburgom, i to ponedjeljkom od 02. svibnja do 10. listopada. Ova linija će Zadar povezati i s najvećim hrvatskim turističkim odredištem jer će letjeti na relaciji Luxemburg – Zadar – Dubrovnik – Luxemburg. Novu liniju uvodi i HOP!, te avioprijevoznik Travel service koji će letjeti od 30. travnja do 24. rujna, subotom za glavni poljski grad Varšavu.

U 2016. godini cilj je premašiti rekordnih 500,000 putnika, optimistično najavljuje novu sezonu rukovodstvo Zračne luke Zadar.