ZRAČNA LUKA ZADAR SPREMNA ZA SEZONU Nakon sanacije, jutros otvorena novouređena pista! ZRAČNA LUKA ZADAR SPREMNA ZA SEZONU Nakon sanacije, jutros otvorena novouređena pista!
Zračna luka Zadar spremno dočekuje sezonu koja bi prema svim pokazateljima trebala biti rekordna, a radovi na pisti su privedeni kraju kako je bilo... ZRAČNA LUKA ZADAR SPREMNA ZA SEZONU Nakon sanacije, jutros otvorena novouređena pista!

Zračna luka Zadar spremno dočekuje sezonu koja bi prema svim pokazateljima trebala biti rekordna, a radovi na pisti su privedeni kraju kako je bilo i očekivano.

Direktorica Zračne luke, Irena Ćosić, zadovoljna je odrađenim poslom, nakon što je zadnju riječ dao inspekcijski nadzor.

Dakle, nakon nešto više od 3 mjeseca uspješno su privedeni kraju radovi na sanaciji kritičnih površina USS 14-32 u širini od 30 m cijelom dužinom piste, te staze za vožnju G.

Vrijednost radova iznosi 8,95 milijuna kuna, izvođač je, kao što je poznato, bio Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina.

Radovi na presvlačenju piste započeli su u drugoj polovini prosinca i sama ugradba novog habajućeg sloja je dovršena još u siječnju.

“Potom je započeo dugi period kišnih dana kada se više od mjesec i pol dana nije moglo pristupiti izvođenju horizontalne signalizacije koji su napokon bili izvedeni tijekom ožujka. Paralelno se pripremala sva potrebna dokumentacija, nalazi, atesti i dokazi o kvaliteti izvedenih radova, te aeronauticka studija, a koji su predočeni prilikom inspekcijskog pregleda izvedenih radova od strane inspektora Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo dana 24. ožujka 2016. godine. Napokon je jučer u poslijepodnevnim satima Agencija za CZ izdala dopis kojim se navodi da su otklonjene sve nesukladnosti što je značilo da se pista jutros od 8 h stavila u ponovnu upotrebu za cijeli zracni promet.” – pojasnila je direktorica Ćosić.

Da je sve odrađeno kako treba i usklađeno – navodi se u izvješću nadzora Zračne luke Zadar od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Dokazano je kako tehničke specifikacije izvedenih radova i trenutno stanje zadovoljavaju minimalne dozvoljene vrijednosti koje su u skladu s važećim zakonskim propisima, temeljeni na standardima i preporučenoj pisti u zrakoplovstvu. Osim toga, analizom je utvrđeno kako su ostvareni uvjeti za maksimalnu sigurnost operacija zrakoplova.

 

irena beograd i