ZRAČNA LUKA ZADAR UVELA LINIJU ZA MILANO Letjet će se tri puta tjedno!

EasyJet, Europska vodeća aviokompanija, objavljuje plan rasta na Hrvatskom tržištu tijekom 2017. godine. Ovim ulaganjem značajno će se povećati kapacitet tijekom sljedeće godine, čak za 23% više u odnosu na proteklu godinu. Navedeno znači da će putnicima biti dostupno gotovo 1 milijun sjedala te veći izbor destinacija prema kojima mogu letjeti po prihvatljivim cjenama, što će dovesti do povećanja broja turista u regiji.

EasyJet također objavljuje 7 novih ruta, uključujući potpuno novu destinaciju, Zadar, čineći ga četvrtom zračnom lukom u Hrvatskoj koju opslužuje, pored Splita, Dubrovnika i nedavno uvedene Pule.

Putnici iz Hrvatske sada će imati veći izbor putovanja po povoljnim cijenama – iz Dubrovnika za Belfast, Basel, Manchester i Napulj, iz Pule za Bristol i Berlin Schönefeld te iz Zadra za Milano Malpensu.

Letovi su dostupni za kupnju na easyjet.com, na mobilnoj aplikaciji easyJet-a te na GDS sustavu (Globalni Distribucijski Sistem). Od danas easyJet sveukupno nudi čak 40 destinacija s kojima izravno povezuje zračne luke u Hrvatskoj sa 6 europskih zemalja.

Dimitris Schoinas, Senior Route Manager iz easyJet-a je rekao:

‘S izrazitim zadovoljstvom objavljujemo značajno povećanje ulaganja u Hrvatsku s gotovo milijun dostupnih avio sjedala iz i prema Hrvatskoj u 2017. godini. Danas plasiramo 7 novih ruta i potpuno novu zračnu luku na našoj destinacijskoj mapi – Zadar! Novi letovi pružit će dodatan izbor europskim turistima kako bi mogli provesti praznike na predivnoj hrvatskoj obali, ali isto tako omogućuje povezivanje putnika iz Hrvatske s europskim destinacijama.

‘Siguran sam da će se novi letovi prema Zadru, za koje očekujemo da će prevesti preko 8,000 putnika tijekom prve sezone, iskazati vrlo popularnima među talijanskim turstima kojim sada imaju mogućnost putovanja po fantastičnim cijenama prema jednom od najstarijih hrvatskih gradova s prelijepim plažama, otocima i pristupom prema jedinstvenom i predivnom Nacionalnom parku Plitvice, pod UNESCO-vom zaštitom.‘

Početkom mjeseca easyJet je proslavio petu godišnjicu svoje mobilne aplikacije, koja ima status vodeće na tržištu. Od njenog plasiranja 2011., easyJet aplikacija je preuzeta preko 19 milijuna puta pri čemu je više od 20% rezervacija učinjeno preko mobilne aplikacije. Broj putnika koji koriste mobilne ukrcajne propusnice je također porastao za više od 60% zahvaljujući intuitivnom dizajnu mobilne aplikacije i lakoći njenog korištenja.

*Tarife po osobi, u jednom smjeru, bazirane na dvoje ljudi koji putuju na istoj rezervaciji

Letovi iz Dubrovnika zaStartaju odBroj letova tjedno
Belfast14. svibnja 2017. god2 (uto, ned)
Basel28. lipnja 2017. god2 (sri, ned)
Manchester22. srpnja 2017. god2 (sri, sub)
Naples26. lipnja 2017. god3 (pon, sri, sub)

 

Letovi iz Pule zaStartaju odBroj letova tjedno
Bristol27. svibnja 2017. god1 (sub)
Berlin Schoenefeld27. lipnja 2017. god3 (uto, pet, sub)

 

Letovi iz Zadra zaStartaju odBroj letova tjedno
Milan Malpensa27. lipnja 2017. god3 (uto, čet, ned)

O easyJet-u

EasyJet je vodeći europski avioprijevoznik koji nudi jedinstvenu i dobitnu kombinaciju najboljih destinacija. Uz to povezuje značajne europske zračne luke, s naglašenom vrijednošću za novac i prijateljskom uslugom.

easyJet leti na najpopularnijim europskim rutama, u čemu dominira među ostalim zračnim prijevoznicima. easyJet godišnje preveze preko 73 milijuna putanika, od kojih je 20% poslovnih putnika. Nadalje, u svojoj floti ima preko 250 zrakoplova i leti preko 800 ruta kojima povezuje 130 aerodroma u 31 zemlji. Više od 300 milijuna Europljana živi unutar 1 sata udaljenosti do aerodroma koji opslužuje easyJet.

easyJet je postavio cilj da bude dobar korporativni građanin, zapošljavajući ljude lokalno u 7 zemalja diljem Europe, a sve u skladu s nacionalnim zakonima i sindikatima. Ova aviokompanija podržava velik broj lokalnih dobrotvornih organizacija te ostvaruje korporativno partnerstvo s UNICEF-om koje je prikupilo preko 8 milijuna funti za najranjiviju djecu od osnivanja 2012. godine.

easyJet održivost shvaća ozbiljno, ulaže u najnoviju tehnologiju, djeluje učinkovito i popunjava većinu aviosjedala, što znači da putnik na letu easyJet-a ostavlja 22% manje ugljičnog dioksida nego putnik na tradicionalnim zrakoplovnim kompanijama na istim relacijama.