Zubčić: Kad župan ne želi, mi ćemo snimati skupštine i dati na uvid građanima Zubčić: Kad župan ne želi, mi ćemo snimati skupštine i dati na uvid građanima
Županijski vijećnik SDP-a Jura Zubčić poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Prije godinu dana Klub SDP-a u Skupštini Zadarske županije je... Zubčić: Kad župan ne želi, mi ćemo snimati skupštine i dati na uvid građanima

Županijski vijećnik SDP-a Jura Zubčić poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Prije godinu dana Klub SDP-a u Skupštini Zadarske županije je uputio prijedlog za snimanje sjednica Skupštine te njihovo trajno objavljivanje. 

U 21. stoljeću to smatramo demokratskim minimumom kako bi javnost mogla u bilo kojem trenutku provjeriti kako predstavnici građana glasaju i što govore. Transparentnost je preduvjet kvalitetne uprave i na njoj ćemo ustrajati. 

S obzirom da nam je prije godinu dana obećano kako će se snimanje uvesti, a nije ispunjeno jer im kršenje obećanja nije strana pojava, odlučili smo objaviti kompletan audio zapis 7. Sjednice Skupštine Zadarske županije. 

Ovim audio snimkom će te i vi kao predstavnici medija biti upoznati s raspravama na samoj sjednici. 

Prema Zakonu rad predstavničkih tijela je javan. S obzirom da župan želi minimizirati javnost rada Skupštine mi smo odlučili učiniti Skupštinu otvorenijom našim sugrađanima. 

Audio zapis vam se nalazi na sljedećem linku: https://youtu.be/b0rPrANgvp8

P.S. Nadam se da ćemo tijekon dana u opis videa dodati točno minutu kad počinje koja točka dnevnog reda. 

Srdačan pozdrav 

Jure Zubčić 

Predsjednik SDP-a Zadarske županije