Župa Sv. Josipa s Plovanije uspješno sudjelovala u završnici Katoličke malonogometne lige Župa Sv. Josipa s Plovanije uspješno sudjelovala u završnici Katoličke malonogometne lige
Proteklog vikenda, u Dubrovniku je održana nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige, na kojoj je nastupila i župa Svetog Josipa Radnika s Plovanije, predstavljajući Zadarsku... Župa Sv. Josipa s Plovanije uspješno sudjelovala u završnici Katoličke malonogometne lige

Proteklog vikenda, u Dubrovniku je održana nacionalna završnica Katoličke malonogometne lige, na kojoj je nastupila i župa Svetog Josipa Radnika s Plovanije, predstavljajući Zadarsku nadbiskupiju. Svetom misom u katedrali koju je predvodio dubrovački biskup, mons. Mate Uzinić, započela je završnica Katoličke malonogometne lige. Nakon mise uslijedila je svečana ceremonija otvaranja u kojoj se svih 15 ekipa koje su sudjelovale predstavilo ispred crkve sv. Vlaha, a KMNL je službeno otvorio trener RK Dubrovnik, Zlatko Saračević.
Mladi su se nakon otvaranja uputili prema dvoranama: Gospino polje, Mokošica i Župa Dubrovačka, gdje su se odigravale utakmice po skupinama. Župa Svetog Josipa bila je smještena u grupu B, s župama iz Dubrovačke biskupije, Šibensko-kninske biskupije te Vrhbosanske nadbiskupije. Natjecanje su otvorili visokom pobjedom rezultatom 4:0 nad župom iz Šibensko-kninske biskupije, a u toj utakmici briljirao je Jurica Kresović s tri postignuta zgoditka. Druga utakmica donijela im je sraz s domaćinom turnira.

Uslijed ozljeda Kokića, Iveljića, Perića, Šušića te već otprije ozlijeđenog Lovre Kresovića, jednostavno nisu uspjeli izdržati i u toj utakmici su poraženi rezultatom 3:0. U posljednjem kolu, samo pobjeda protiv predstavnika Vrhbosanske nadbiskupije vodila ih je u četvrtfinale. Nakon bespoštedne borbe cijelu utakmicu, ipak nisu izdržali te su poraženi rezultatom 6:5. Tri lijepa dana provela je župa Svetog Josipa Radnika u Dubrovniku, na završnici nacionalne Katoličke malonogometne lige. Vrijeme provedeno u igri i molitvi jednostavno je nešto što se treba doživjeti.

Bus s igračima i navijačima krenuo je još u četvrtak ispred mjesne crkve, gdje ih je blagoslovio don Šime Perić. Svojim nastupima i ponašanjem opravdali su povjerenje župnika i župljana. Spletom okolnosti i nesretnih ozlijeda, jednostavno nije išlo, ali jedno je sigurno, dali su sve od sebe i ginuli na terenu jedan za drugoga.

Voditelj Skukan nije mogao skriti razočaranje, kao ni igrači. Međutim, to ih nije spriječilo da ostatak turnira ne navijaju za druge momčadi, s kojima su se družili i sudjelovali na misama i molitvi. Ovo je bilo jedno lijepo iskustvo, posebno za mlađe igrače i još jedan dokaz, kako igra i molitva čine jednu lijepu simbiozu u molitvi i zajedništvu. Napomenimo i to da ih je samo korak dijelio od osvajanja pehara za fair play, kojeg dobiva momčad s najmanje napravljenih prekršaja. Dobili su sve pohvale što su časno i dostojanstveno predstavljali Zadarsku nadbiskupiju na natjecanju.
– Sada jedva čekamo nove izazove i sljedeću sezonu u kojoj branimo naslov pobjednika. Zasigurno je da će nam ostati ovo natjecanje u lijepom sjećanju, bez obzira što ovoga puta nismo postigli zapažen uspjeh. Ovo je i prilika da se zahvalimo svim našim župljanima, a i svim navijačima koji su nas bodrili i molitvama bili uz nas. – rekao je Željko Skukan, voditelj momčadi.
Igrači koji su nastupili: Toni Ćurčija, Vice Šušić, Šime Perić, Kristijan Kokić, Jurica i Lovre Kresović, Alen Juričić, Toni Katalinić, Stipe Šušić, Josip Iveljić, don Šime Žilić. Voditelj: Željko Skukan.
Navijači koji su ih pratili: Ante i Mario Baričević, Ante Knežević, Ante Matak, Boris Radić, Mihovil Skukan, Luka Kresović, Kristijan Dražević.