Župa Sv. Josipa s Plovanije u završnici Katoličke malonogometne lige u Dubrovniku Župa Sv. Josipa s Plovanije u završnici Katoličke malonogometne lige u Dubrovniku
Ovoga vikenda, u Dubrovniku će se održati velika završnica Katoličke malonogometne lige kojoj je domaćin Dubrovačka biskupija. Osim hrvatskih momčadi, na završnici će sudjelovati... Župa Sv. Josipa s Plovanije u završnici Katoličke malonogometne lige u Dubrovniku

Ovoga vikenda, u Dubrovniku će se održati velika završnica Katoličke malonogometne lige kojoj je domaćin Dubrovačka biskupija. Osim hrvatskih momčadi, na završnici će sudjelovati i momčadi iz Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Čast da predstavlja Zadarsku nadbiskupiju, ove godine pripala je župi Svetog Josipa Radnika s Plovanije. Momčad kojom ravna Željko Skukan, suvereno je osvojila prvo mjesto i zasluženo se plasirala na veliku završnicu. Koliko je ovaj uspjeh impresivan, govori i statistika. Tako su u četvrtfinalu pobijedili župu iz Starigrada rezultatom 6:0, u polufinalu su pobijedili župu s Novog Bokanjca rezultatom 4:1, da bi u finalu s visokih 6:2 pobijedili župu s Ploče. U svojim redovima imali su i najboljeg vratara u liku Tonija Ćurčije, kao i igrača u liku Lovre Kresovića. U razgovoru iza samog finala, don Marinko Jelečević, glavni i odgovorni u KMNL-u Sveti Donat, rekao nam je da je izuzetno zadovoljan organizacijom lige te da liga iz godine u godinu podiže svoju kvalitetu, ali i broj momčadi. Za par riječi uoči odlaska u Dubrovnik, upitali smo i Željka Skukana, voditelja momčadi Svetog Josipa:
– Izuzetno mi je drago i ne mogu skriti zadovoljstvo osvojenim prvim mjestom. Mislim da imamo odličnu momčad. Posljednjih godina stvorili smo jednu pravu klapu. Naši župljani su to prepoznali, pa i ne čudi što nas na svakoj utakmici bodri 50-ak navijača. Hvala im na tome. Uz blagoslov našega don Šime Perića i svekolikog puka s Plovanije, lakše je i nama igrati. Prije dvije godine na završnici u Puli, osvojili smo odlično treće mjesto. Čvrsto vjerujem u svoju momčad i toplo se nadam da ove godine možemo i korak dalje.
Župa Svetog Josipa nastupa u skupini B, a protivnici će joj biti predstavnici iz Dubrovačke biskupije, Vrhboskanske nadbiskupije i Šibenske biskupije. Vrijedi i spomenuti igrače koji su nastupili ove godine: Toni Ćurčija, Vice Šušić, don Šime Žilić, Jurica Kresović, Lovre Kresović (kapetan), Nikola Čirjak, Šime Baričević, Josip Iveljić, Alen Juričić, Stipe Šušić, Šime Perić, Kristijan Kokić i Toni Katalinić. Voditelj je Željko Skukan.
Na put s njima krenuli su i navijači Luka Kresović, Mihovil Skukan, Ante Matak, Boris Radić, Mario Baričević i Ante Baričević.