Župan Longin obišao vatrogasce, policiju i Službu civilne zaštite Zadar

Uoči dočeka nove 2024. godine župan Božidar Longin sa suradnicima je tradicionalno obišao dežurne službe, vatrogasce, policiju i Službu civilne zaštite Zadar.
U Županijskoj vatrogasnoj zajednici i Županijskom vatrogasnom operativnom centru koji se nalaze u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Zadar, župana Longina i zamjenika župana Šimu Vickovića dočekali su predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Šoša i zapovjednik JVP Zadar Boris Jović. Vatrogasci su istaknuli odličnu suradnju sa Zadarskom županijom i iskazali uvjerenje da će se ona nastaviti i u narednom razdoblju.


Župan Longin je u pratnji voditelja Službe za red i sigurnost PU zadarske Marija Tokića posjetio Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave. Dežurni djelatnici su ih upoznali s općim stanjem javnog reda i mira te stanjem sigurnosti na području Zadarske županije.
Ravnateljstvo civilne zaštite Zadar tijekom 2023. godine preselilo je u nove prostore na adresi Ivana Mažuranića 26b gdje djelatnici imaju znatno bolje uvjete za rad, izvijestio je župana i suradnike voditelj Službe civilne zaštite Zadar Miro Andrić koji je dodao da je tijekom 2023. godine Županijski centar 112 zabilježio blago povećanje broja poziva zahvaljujući, u najvećoj mjeri uspješnoj turističkoj sezoni.  
Povodom blagdana župan je svim službama zaželio puno uspjeha i zdravlja u novoj godini i što manje posla u novogodišnjoj noći. Zahvalio im je na predanom i kvalitetnom radu naglasivši da svi oni dio jednog velikog, stabilnog sustava koji je zaslužan da je sigurnost brend Zadarske županije.