Župan Longin odbio samoizolaciju, pa u lakiranim cipelama bere grožđe u Nadinu Župan Longin odbio samoizolaciju, pa u lakiranim cipelama bere grožđe u Nadinu
U Nadinskim vinogradima počela je sezona berbe grožđa. Nazočan je bio i zadarski župan Božidar Longin koji se pridružio beračima, iako nije bio najbolje... Župan Longin odbio samoizolaciju, pa u lakiranim cipelama bere grožđe u Nadinu

U Nadinskim vinogradima počela je sezona berbe grožđa. Nazočan je bio i zadarski župan Božidar Longin koji se pridružio beračima, iako nije bio najbolje odjeven. Imao je elegantne cipele koje nisu najpraktičnije za u polje. Razlog njegova dolaska je da napravi koju fotku za poslati u medije. Računa da, kad im već plaća iz županijskog proračuna milijun kuna, dakle ne svog novca nego novca koji pripada građanima, da onda barem budu korisni i objave nešto lijepo o njemu.

Svima je bilo drago što župan nije obolio od korona virusa kao njegov zamjenik i najbliži suradnik Šime Vicković, ali nekim beračima nije bilo drago što je došao među njih, a da nije odradio samoizolaciju.

Longin ignorira svoje savjete koje je dao uzvanicima svadbe kćeri generala Fuzula 

Podsjetimo, nakon što je Vicković objavio da je zaražen, očekivalo se da Longin ode u samoizolaciju, ali njemu se to nije dalo. Već je bio u samoizolaciji kad su se zarazili tenisači na Adria Touru, tad je okopao vrt, opiturao sjedalice i obavio neke kućanske poslove, a ostatak vremena se dosađivao jer nije navikao previše vremena provoditi doma sa suprugom.

Stoga si župan nije želio priuštiti još jedno takvo iskustvo i kad je čuo da mu zamjenik ima koronu, čvrsto je odlučio da neće u izolaciju.

To se kosi sa njegovim stavovima od prije dva mjeseca, kada je putem svoje Facebook stranice pozivao uzvanike sa svadbe kćeri generala Hrvatske vojske Mladena Fuzula da se ponašaju odgovorno i budu u samoizolaciji.

Berači grožđa zgroženi Longinovim dolaskom

Ne samo to, nego je Longinov zamjenik Vicković, uz njegov blagoslov, kroz medije tvrdio da su uzvanici svadbe neodgovorni i da ne žele biti u samoizolaciji, i da radije šire zarazu uokolo. Pitanja jesu li uzvanici bili u kontaktu s nekim zaraženim ili nisu bila su za Longina i Vickovića – nevažna.

Međutim, sada, kad je Vicković zaražen, Longin nije slijedio vlastite savjete. Naprotiv, odbio je ići u samoizolaciju. Ne znamo ni je li se testirao, ali ga, evo, vidimo na slikama među beračima grožđa. Oni u radnoj robi, a on u finim lakiranim cipelama.

Da je imao ozbiljnu namjeru pomoći im, onda bi se prigodno odjenuo i brao s njima cijeli dan.