Župan Longin posjetio azil: Hvala svima koji brinu o ovim psima i vode ih u šetnju! Župan Longin posjetio azil: Hvala svima koji brinu o ovim psima i vode ih u šetnju!
Župan Božidar Longin podržao je danas svojim dolaskom humanitarnu akciju “Budi mi prijatelj” koju je u zadarskom azilu organizirala Udruga za dobrobit i zaštitu... Župan Longin posjetio azil: Hvala svima koji brinu o ovim psima i vode ih u šetnju!

Župan Božidar Longin podržao je danas svojim dolaskom humanitarnu akciju “Budi mi prijatelj” koju je u zadarskom azilu organizirala Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Zadarske šapice u suradnji s partnerima.
Župan Longin pozvao je građane na odgovornost prema ljubimcima koje planiraju nabaviti.

“Pas nije stvar koju možete vratiti, on je živo biće sa svim svojim potrebama i osjećajima i ne možete ga jednostavno ostaviti na cesti. Budimo odgovorni uvijek i u svemu, a osobito u odnosu prema drugima, bilo da je riječ o ljudima, bilo o životinjama”- rekao je župan Longin i zahvalio svim volonterima koji skrbe o azilu kao i svima koji dolaze prošetati pse i donose donacije.

Podsjetimo, prije šest mjeseci obivena je građevinska dozvola za izgradnju modernog novog azila, a u proračunu Zadarske županije osigurano je ukupno 6 milijuna kuna za izgradnju azila koji bi trebao postati privremeni ili stalni dom za negdje oko 200 pasa, ali i određeni broj mačaka.

Azil se planira graditi na rubnom području grada Zadra prema općini Poličnik, a radi se o čestici koja pripada Bokanjcu, veličine je 47.080 četvornih metara koju je, kao što je već rečeno, Ministarstvo državne imovine u travnju 2019. godine darovalo Zadarskoj županiji za izgradnju skloništa za životinje. Sama vrijednost zemljišta kojeg je Republika Hrvatska darovala Zadarskoj županiji iznosila je 1.662.000,00 kuna.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *