Župan Longin sastao se s predstavnicima građanske inicijative ‘Tko je moj liječnik’

U Domu Zadarske županije jutros je održan sastanak župana Božidara Longina i predstavnika građanske inicijative ‘Tko je moj liječnik’.
Zajednički cilj je da se što prije premosti problem s nedostatkom pedijatara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a jedna od konkretnih informacija je da će HZZO ovaj tjedan raspisati natječaj za ordinaciju dr. Terezije Tičić-Rokov koja bi trebala početi raditi kroz desetak dana, a njoj bi se u listopadu trebala pridružiti još jedna specijalizantica, dr. Antonija Šitum Bušić čija će ordinacija raditi pri Domu zdravlja Zadarske županije. Također, Dom zdravlja ponovno će raspisati novi natječaj za ‘gotove’ pedijatre, odnosno one koji već rade u sustavu HZZO-a.


Dogovoren je zajednički odlazak na sastanak u Ministarstvo zdravstva koje bi trebalo pomoći u pronalasku sustavnog rješenja, pogotovo u sve učestalijim slučajeva ‘preotimanja’ specijalizanata između zdravstvenih ustanova.
Uz župana Longina i predstavnice GI ‘Tko je moj liječnik’ sastanku su nazočili i zamjenik župana Šime Vicković, županijski pročelnik za zdravstvo dr. Marko Kolega, ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije dr. Renata Bek, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja dr. Neven Birkić te zamjenik ravnatelja Opće Bolnice Zadar, dr. Edi Karuc.