Župan primio Matea Škaru, svjetskog prvaka u parataekwondou, trenere i roditelje

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u petak, 20. listopada 2023. godine, Matea Škaru, svjetskog prvaka u parataekwondou, člana hrvatske parataekwondo reprezentacije i zadarskog Taekwondo kluba Donat. U njegovoj pratnji bili su njegovi treneri Miljeko Lisica i Đana Bajlo te roditelji.

“Prije svega upućujem svoje iskrene čestitke tebi, dragi Mateo, na osvajanju zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u parataekwondou. Ti si nam svima pokazao koliko je važno biti uporan i vrijedan i kako je upravo to jedini put da se ostvare veliki rezultati. Siguran sam da si inspiracija i svim svojim kolegama i prijateljima u klubu. A također vjerujem da je pred tobom još puno medalja,“ rekao je župan Božidar Longin i dodao kako je medalja veliki uspjeh i njegovih trenera koji su time dodatno potvrdili da je Županijska skupština prošle godine bila u pravu kada im je dodijelila županijsku nagradu.

“ Znam da vam nije uvijek lako, no pravi sportaši nađu motivaciju i snagu i kada je najteže, a rad s djecom i mladima inspiracija je sam po sebi,” rekao je župan Božidar Longin. 

Župan je posebno čestitao roditeljima i istaknuo da je svjestan kolika je njihova uloga u Mateovom uspjehu te koliko je odricanja bilo potrebno da bi taj uspjeh bio ostvaren. 

„Hvala, Mateo, što si učinio ponosnima ne samo svoju obitelj i prijatelje, već sve nas u Zadarskoj županiji. Sretno tebi i svim ostalim članicama i članovima kluba na budućim natjecanjima,“ dodao je još župan.

Trenerica Đana Bajlo zahvalila je županu na izuzetno dobroj suradnji sa Zadarskom županijom i podršci koju ima Taekwon klub Donat u kojem treniraju i djeca s poteškoćama u razvoju. Dodala je kako je Mateo ovim uspjehom posao primjer i drugoj djeci. 

„Sretan sam i ponosan na uspjeh koji sam ostvario. Bila mi je velika čast predstavljati Zadarsku županiju, ali i cijelu Dalmaciju na svjetskom prvenstvu u Meksiku,“ rekao je Mateo Škara na prijemu u Domu Zadarske županije. 

Podsjetimo, svjetsko prvenstvo u parataekwondou održano je u rujnu u Veracruzu u Meksiku, a hrvatska reprezentacija je sa 16 natjecatelja osvojila 14 medalja.