Župan Stipe Zrilić primio veleposlanicu Izraela

U srijedu, 2. prosinca 2015. godine, u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je veleposlanica Države Izrael u Hrvatskoj Nj.E. Zina Kalay Kleitman.
Nj.E. Zinu Kalay Kleitman primio je župan Stipe Zrilić sa suradnicima te je upoznao sa svim značajnim podacima o Zadarskoj županiji s naglaskom na turističke potencijale, poljoprivredne kapacitete, gospodarsko stanje i mogućnostima ulaganja, prometnom povezanošću, a posebno s razvojem putničko teretne luke Gaženica.
Nj.E. Zina Kalay Kleitman, je zahvalivši na prijemu i prezentaciji istaknula da joj je jedna od važnijih aktivnosti potpora u širenju gospodarskih aktivnosti izraelskih tvrtki na području ove regije. Gospodarske aktivnosti koje zanimaju izraelske tvrtke u Hrvatskoj su u sektoru poljoprivrede posebice projekti upravljanja vodama i provedba projekata izgradnje sustava navodnjavanja. Stoga je veleposlanica zatražila da joj se proslijedi informacija o stvarnim potrebama Zadarske županije u sektoru poljoprivrede, projektima unaprjeđenja sustava odvodnje i upravljanja vodama, kao i projektima navodnjavanja. Pojedine izraelske tvrtke su već 10 godina prisutne u Hrvatskoj te su visoko tehnološki napredne tvrtke koje se mogu uključiti u projekte te prenijeti svoje iskustvo i „know-how“ na ovom području. Veleposlanica Izraela u RH je mišljenja da se između izraelskih tvrtki i Zadarske županije može ostvariti partnerski odnos te postoji značajan prostor za razvoj suradnje.