Župan Stipe Zrilić primio zlatne olimpijce Šimu Fantelu i Igora Marenića Župan Stipe Zrilić primio zlatne olimpijce Šimu Fantelu i Igora Marenića
Župan Stipe Zrilić sa suradnicima primio je u Domu Zadarske županije Šimu Fantelu i Igora Marenića koji su na Olimpijskim igrama u Riju osvojili... Župan Stipe Zrilić primio zlatne olimpijce Šimu Fantelu i Igora Marenića

Župan Stipe Zrilić sa suradnicima primio je u Domu Zadarske županije Šimu Fantelu i Igora Marenića koji su na Olimpijskim igrama u Riju osvojili zlatne medalje u jedrenju za klasu 470 i njihov uži tim predvođen trenerom i izbornikom hrvatske jedriličarske reprezentacije Edom Fantelom.
Osim „zlatnih sportaša“ na prijemu su bili i svi ostali predstavnici Zadarske županije koji su bili na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru: jedriličari Petar Cupać i Pavle Kostov s trenerom Karlom Krpeljevićem iz jedriličarskog kluba „Uskok“, atletičar Stipe Žunić koji je osvojio 11. mjesto u disciplini bacanja kugle, trener skokova u vodu Marcele Marić Šime Perić i novinarka HRT-a Zrinka Grancarić koja je uživo prenosila jedrenje.
Na prijemu su još bili predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza Marin Milardović, predsjednik JK Uskok Ive Mustać, sportski direktor tog kluba Robert Sandalić i predsjednik Kluba skokova u vodu Zadar Emilio Krstić.

„Prije svega čestitam našim zlatnim olimpijcima Šimi i Igoru i njihovom timu na vrhunskom rezultatu koji su ostvari na Olimpijskim igrama u Riu i na taj način časno predstavili Republiku Hrvatsku, a time i našu Zadarsku županiju. Posebno smo ponosni na vas sportaše jer ste vi oni pravi ambasadori naše zemlje“, rekao je župan i dodao kako Zadarska županija prati i pomaže koliko je u mogućnosti naše sportaše i klubove. Za javne potrebe u sportu u 2016. godini ukupno je osigurano gotovo 2 milijuna kuna.

U ime pobjednika obratio se Edo Fantela , izbornik hrvatske jedriličarske reprezentacije koji je posebno istaknuo kako je Zadar svjetski centar jedrenja i „maneken nautičkog turizma“ te bi jedrenje kao autentični zadarski proizvod u svijetu trebalo i bolje valorizirati. Zatražio je tako pomoć u razvoju malih klubova, posebice u marinama na području Zadarske županije, ali i razmatranja mogućnosti oko uvođenja sata jedrenja u zadarske škole. Podijelivši dojmove iz Ria, Fantela je naglasio kako je u usporedbi s Brazilom Hrvatska raj na zemlji.

U znak zahvale za postignute rezultate župan je Jedriličarskom klubu sv.Krševan dodijelio novčani iznos od 40.000 kn, Jedriličarskom klubu Uskok 20.000 kuna, Klubu za skokove u vodu Zadar 10.000 kn i Atletskom športskom klubu Zadar 5.000 kn.